Seksueel zelfvertrouwen zorgt voor het vertrouwen in een ander

Seksueel zelfvertrouwen zorgt voor het vertrouwen in een ander

Seksueel zelfvertrouwen

Je partner kunnen vertrouwen is essentieel tijdens de seks. Je wil tenslotte niet dat de ander over je grenzen gaat of je gebruikt voor de eigen lusten of wat dan ook. Het mooiste is als de ander jouw seksuele verlangens, grenzen en liefdevolle uitingen accepteert en respecteert. Maar erop vertrouwen dat de ander hierin in staat is, kan alleen maar ontstaan als jij eerst vertrouwen in jezelf hebt. Ofwel seksueel zelfvertrouwen hebt. Zodat angst je niet tegenhoudt om seks te hebben op de manier die bij jou past.

Seksueel zelfvertrouwen

Vertrouwen hebben in jezelf is erop vertrouwen dat je alles aankunt. Zodat je durft jouw gevoel te volgen in wat voor situatie dan ook. Waardoor je in staat bent om nee te zeggen of juist ja te zeggen, afhankelijk van wat je echt wil. Doordat je seksueel zelfvertrouwen hebt kun je aan de ene kant jezelf overgeven aan wat is en aan de andere kant bewust keuzes maken. Het maakt dan niet uit wat de ander doet of zegt.

De ander zal geen invloed hebben op jouw seksuele eigenwaarde. Omdat je genoeg seksueel zelfvertrouwen hebt. Je weet wat je wil ervaren, maar het hoe is niet belangrijk. En hierdoor laat je de controle los en de controle over de ander. Je wil de ander niet veranderen want er is sprake van volledige acceptatie en respect voor de verlangens, grenzen en liefdevolle uitingen van de ander. Zodat er wederzijds vertrouwen in elkaar is.

Vertrouwen

Wanneer jij je partner wil kunnen vertrouwen, begin eerst met jezelf te vertrouwen. Aangezien de ander een spiegel van jezelf is. Dit vertrouwen gaat over het beste met jezelf voorhebben. Ga jij zelf vaak over je eigen grenzen heen, dan zal een ander dat ook doen bij jou. Omdat jij je grenzen niet aangeeft of misschien weet je niet eens waar je grenzen liggen. En dan kan de ander hier misbruik of gebruik van maken. Je zet jezelf dan niet op de eerste plaats in jouw seksleven, maar de ander.

Waardoor die de controle over jouw seksualiteit en seksleven heeft. Die ander bepaalt wat er dan wel of niet gebeurt. Net als wanneer jij je eigen verlangens niet weet of niet uit dan kan een ander deze ook niet vervullen. Of als jij jezelf inhoudt tijdens de seks dan zal je partner zich waarschijnlijk ook inhouden en je niet de bevestiging geven die je wil. Want wat je niet van jezelf accepteert zal je altijd in je seksleven of partner terugzien.

Vertrouwen hebben is niet afhankelijk van een ander. Het komt altijd van binnenuit. Je kunt de ander vertrouwen omdat je vertrouwt op je eigen keuze voor de juiste partner. Want je hebt geen bevestiging van een ander nodig om je seksueel aantrekkelijk te voelen of seksueel genot te ervaren. Je geeft deze bevestiging of het genot aan jezelf en voelt dit ook echt. Je laat los wie je denkt dat je moet zijn zodat je jezelf kunt zijn. Zodat je zelf je eigen seksleven kan bepalen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele eigenwaarde vergroten is een krachtige basis

Seksuele onzekerheid overwinnen door je ego los te laten

Seksueel initiatief nemen en de angst voor afwijzing

Seksueel respect is onmogelijk vanuit het ego

Sekspartner kiezen vanuit overvloed voor een geweldige match