Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

Seksuele blokkade ontstaat door negativiteit

Seksuele blokkade

Wanneer je een seksuele ervaring ervaart als negatief, ontstaat er een seksuele blokkade als je je hiermee identificeert. En je de bijbehorende negatieve emoties in je lichaam vastzet. Want hierdoor kan de seksuele energie niet meer krachtig door je lichaam stromen.

Seksuele blokkade

Negatieve emoties zijn een gevolg van je negatieve gedachten over een bepaalde seksuele ervaring. En deze negatieve gedachten ontstaan vanuit je onbewuste en bewuste overtuigingen. Deze overtuigingen worden gevormd in je jeugd.

Vanuit je opvoeding of door de sociale normen. En hier komen je gedachten en emoties uit voort. Deze gedachten en emoties zijn hierdoor niet objectief. Maar een signaal. Een signaal om je te laten weten dat je een negatieve overtuiging hebt.

Ofwel dat je niet in verbinding met Liefde bent. Liefde veroorzaakt namelijk geen negativiteit. Want Liefde is onvoorwaardelijk. Waardoor een ervaring nergens aan hoeft te voldoen. Elke situatie is hierdoor liefdevol en dus perfect. Precies zoals het moet zijn.

Liefde transformeert

Liefde transformeert de negatieve energie naar positieve energie. Het maakt dus niet uit of je nu één of meerdere negatieve seksuele ervaringen hebt. Elke seksuele blokkade kan geheeld worden. Zodat dit jouw seksleven niet meer beïnvloedt.

Je verleden staat los van wie je werkelijk bent. Want jij bent Liefde. Alleen door het leven raak je vaak afgesneden van de Liefde in jezelf. En dit geldt ook voor jouw seksualiteit. De manier waarop je seks ervaart is ook de manier waarop je in het leven staat.

Want de verbinding met je seksualiteit weerspiegelt je identiteit. Je kunt namelijk zelf kiezen hoe je het leven wilt ervaren. En hierdoor kun je ook zelf kiezen hoe je jouw seksualiteit wilt ervaren. Elke situatie is in principe neutraal.

Waardoor jij diegene bent die er een positieve of negatieve ervaring van maakt. Vaak doe je dit onbewust. Maar door bewust te zijn, kun je kiezen. Je kunt kiezen uit negativiteit of positiviteit. Liefde is het antwoord op alles. En is het transformatieproces naar heling.

Gerelateerde artikelen

Heling seksuele problemen

Seksuele verwaarlozing en emotionele verwaarlozing

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren