Seksuele intimidatie, een andere kijk erop

Seksuele intimidatie, een andere kijk erop

Seksuele intimidatie

Staat er bij jou ook het woord seks op je voorhoofd geschreven? En ben je hier niet blij mee? Want je voelt je hierdoor niets meer dan een lustobject. Je denkt meteen aan seksuele intimidatie.

Je wilt geen (seksueel getinte) opmerking over je uiterlijk horen, een knipoog krijgen of nagefloten worden. Je wilt niet nagestaard worden of dat er nadrukkelijk gekeken wordt naar je borsten en/of billen.

Omdat jij je hierdoor ongemakkelijk voelt. Want de ander doet iets waar jij niet op zit te wachten. Het maakt je boos, verdrietig of je voelt je zelfs machteloos.

Je ervaart het als denigrerend en oppervlakkig. Omdat je het gedrag van de ander ziet als fout. Zonder te voelen wat de energie achter de woorden of gebaren is. Je voelt alleen de angst in jezelf.

Seksuele intimidatie

Je gaat er standaard vanuit dat diegene slechte bedoelingen heeft en jij het slachtoffer bent. Maar zodra jij jezelf een slachtoffer voelt, zit er bij jou een onderliggende seksuele wond.

Want het gedrag van die ander raakt je in jouw angst. Aangezien je een oordeel hebt over de persoon die jou, volgens jou of de regels (vanuit angst), seksueel intimideert.

Je ziet het als een probleem. Die persoon heeft ergens last van, denk je misschien. Maar heeft die persoon wel ergens last van of is het een natuurlijke reactie van de seksuele energie? Die geuit wilt worden.

En weet jij niet hoe je hiermee om moet gaan. Dus leg je de schuld bij de ander neer vanuit angst. Want die had dat niet mogen doen en ik moet mezelf beschermen.

Maar zodra jij prettig in je vel zit en je seksualiteit volledig omarmt hebt, zal een ander jou niet meer op deze manier kunnen raken. Je kijkt vanuit Liefde naar het gedrag van die persoon.

Zodat je de frustratie, pijn of Liefde van de ander kan zien. Zonder hierover te oordelen en in de angst te schieten. Het gedrag van de ander daar heb je geen invloed op. Alleen je eigen reactie erop.

Je hoeft het gedrag van een ander nooit persoonlijk op te vatten en er dus ook niet op te reageren. Je laat het bij de ander. En gaat je eigen weg. Al jouw reacties die vanuit angst ontstaan, zorgen namelijk voor afgescheidenheid.

En de opmerkingen, blikken en gebaren zijn niets anders dan pogingen tot verbinding. Soms liefdevol en soms niet. Maar jij kunt kiezen of je hierop reageert vanuit angst of Liefde.

Gerelateerde artikelen

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Seksuele slachtoffers hebben daders en redders nodig

Seksuele beleving vanuit de mannelijke en vrouwelijke energie

Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal

Jezelf seksueel ervaren via een ander is magisch