Seksuele slachtoffers hebben daders en redders nodig

Seksuele slachtoffers hebben daders en redders nodig

Seksuele slachtoffers

Alleen vanuit je ego gedachten kunnen seksuele slachtoffers ontstaan. Vanuit Liefde gezien niet. Ego gedachten gaan over goed en fout. En bepalen hierdoor of jij je een slachtoffer voelt.

Want door de lage energie frequentie van de emoties, die ontstaan door de oordelende gedachten, ervaar je pijn. Maar zodra je deze emoties niet kunt loslaten zorgt dit ook nog eens voor je lijden. Je gaat dan gebukt onder een bepaalde gebeurtenis uit het verleden.

Seksuele slachtoffers

Seksuele slachtoffers hebben daarom daders nodig. Deze daders worden als schuldigen gezien. Om zo als slachtoffer je pijn te kunnen behouden, onbewust natuurlijk. Want dan hoef jij niet echt naar jezelf te kijken. Maar jij gaat je hierdoor ook niet beter voelen.

Omdat heling zo niet werkt. Heling ontstaat van binnenuit. Je pijn gaat hierdoor niet weg. Je bent namelijk afhankelijk geworden van de ander. Die heeft alle macht. Ook al is er geen enkel contact meer.

En als slachtoffer heb je ook redders nodig. Want redder wilen je juist heel veel geven. Het is hun manier om zich goed te voelen over zichzelf. Een redder heeft dus een slachtoffer nodig. En andersom. Jij als slachtoffer kan hierdoor in je rol blijven.

Dit zorgt echter voor een onevenwichtige balans. De redder is namelijk vaak onzeker over zichzelf. Zodat de druk om te redden erg groot wordt. Want het is onmogelijk. Waardoor dit voor veel spanning zorgt tussen elkaar.

Maar zodra je gaat zien dat er geen daders zijn, kun je ook geen slachtoffer meer zijn en heb je ook geen redder nodig. Je bent altijd je eigen heler vanuit de Liefde in jezelf. Hier heb je eigenlijk niemand anders voor nodig.

Alleen een hoger bewustzijn. Een bewustzijn vanuit Liefde. Waardoor je elke situatie kan bekijken vanuit Liefde. Dus ook de pijnlijke. Waardoor je de situatie als neutraal gaat beschouwen.

En er geen emotionele lading meer op zit. Deze emotionele lading ofwel een trauma blokkeert de energie in je lichaam. Waardoor deze niet meer optimaal kan stromen. Met gezondheidsproblemen als gevolg.

Een trauma werkt door in je hele lichaam. Het blijft niet bij onverwerkte emoties. Deze emoties blijven in je lichaam vastzitten. Waardoor je energiefrequentie laag blijft en ziekte veroorzaakt.

Door uit je slachtofferrol, daderrol of reddersrol te stappen help je ook mee aan de seksuele heling van de andere rollen en het collectief.

Wanneer iedereen de verantwoordelijkheid neemt voor de eigen seksuele heling, hoeven er geen seksuele slachtoffers, daders en redders te zijn. Waardoor iedereen kan genieten van seks zonder angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel trauma is nooit jouw schuld

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksueel misbruik of verkrachting en vergeving

Foute seks is een oordeel van het ego

Mannelijke seksualiteit is niet als enige verantwoordelijk