Foute seks is een oordeel van het ego

Foute seks is een oordeel van het ego

Foute seks

Verboden seks, “out of the box” seks of “one night stand” seks is geen foute seks. Vanuit een spiritueel perspectief bestaat foute seks niet eens. Omdat alles precies goed is zoals het is met alle benodigde levenslessen. Zodat je bewust wordt en hierdoor kunt gaan kiezen vanuit je hart en niet meer vanuit je gewonde seksuele zelf.

Foute seks

Wat vaak als foute seks wordt bestempeld is seks vanuit het gewonde seksuele zelf. En dit gebeurt nog erg vaak. Seks wordt nog steeds gebruikt als machtsmiddel, met als gevolg seksueel misbruik en verkrachting. En dit zal pas verdwijnen als angst vervangen wordt door Liefde. Een oordeel hierover hebben helpt niemand. Zelfs er tegen vechten helpt niet.

Dit is namelijk ook liefdeloos gedrag. En hiermee wordt de angstige energie in stand gehouden. Foute seks is een oordeel over alle soorten seks die je afkeurt. Dit afkeuren is een gevolg van een gebrek aan het kunnen zien van de Liefde in alles. Vanuit Liefde gezien is elke situatie neutraal. Alleen je gedachten erover zorgen dat je het als positief of negatief ervaart.

Het gaat niet zo zeer over de Liefde voor een ander. Maar de Liefde voor en in jezelf. Zodat jij jezelf gaat helen en oude seksuele gedragspatronen kunt gaan veranderen. De foute man of vrouw bestaat niet. Wel de gewonde man of vrouw. Trek je gewonde mannen aan dan ben je zelf ook vaak een gewonde vrouw. Of val je op gewonde vrouwen dan ben jij ook vaak een gewonde man.

Meestal ben je beiden niet in staat om jezelf lief te hebben. Je kunt hierdoor niet iemand vanuit Liefde kiezen. Wat je niet zelf hebt, kun je ook niet geven. Je kiest dan iemand vanuit behoeftigheid. In de hoop dat die ander jou geeft wat je nodig hebt. Echter Liefde gaat over elkaar vrijlaten, respecteren en accepteren.

En dat is niet mogelijk als je behoeftig bent. Waardoor je een ander nodig hebt om je geliefd te voelen. De verbinding met jezelf is altijd de basis voor elke andere verbinding met een ander. En dit kan vanuit Liefde of angst zijn. Wat kies jij?

Gerelateerde artikelen

Seksuele taboes doorbreken doe je vanuit je hart

Mannelijke seksualiteit is niet als enige verantwoordelijk

slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Vrouwelijke seksualiteit herstellen is nodig

Seksuele begeerte is geen zonde, maar gezond