Seksuele prestatiedrang is funest voor je seksleven

Seksuele prestatiedrang is funest voor je seksleven

Seksuele prestatiedrang

Heb jij of je partner last van seksuele prestatiedrang? Dan ben je niet de enige. Veel in het leven draait om de prestaties die je moet leveren. Op het werk, met betrekking tot de opvoeding, in relaties en zelfs tijdens de seks. Waardoor de vreugde en ontspanning vaak ver te zoeken is.

Seksuele prestatiedrang

Wanneer er sprake is van seksuele prestatiedrang moeten er bepaalde resultaten behaald worden om een positief beeld over jezelf te behouden of na te streven. Zoals dat jij of je sekspartner een orgasme moet krijgen tijdens de seks. Of dat je andere prestaties moet leveren zoals zo vaak seks willen of het zo lang vol kunnen houden.

Zonder het behalen van deze seksuele prestaties voel je je niet goed genoeg als geliefde of sekspartner. Soms worden deze prestaties door anderen opgedrongen, maar vaak dring je het jezelf op. Omdat je jezelf niet kunt accepteren zoals je bent zonder al die seksuele prestaties.

Je bent hierdoor een seksuele slaaf van je eigen gebrek aan zelfliefde. Door zo gericht te zijn op het seksuele resultaat, ga je voorbij aan waar het werkelijk om gaat. Het resultaat dient alleen als camouflage van je ware seksuele zelf. Je ware seksuele zelf is altijd wie je werkelijk bent zonder opsmuk.

En heeft niets nodig om zichzelf goed te voelen. Wanneer je verbinding maakt met je ware seksuele zelf zal je seksuele prestatiedrang afnemen en geleidelijk aan geheel verdwijnen. De seks gaat dan niet meer om het resultaat, maar de ervaring zelf. Waarin alles draait om seksuele verbinding tussen elkaar.

Het gaat niet meer om het doen, maar om het zijn. Het seksueel samen zijn. En juist van daaruit vloeien alle bewegingen moeiteloos. Zodat de seks zonder prestatiedrang is. En dat voelt wel zo ontspannen. Waardoor er weer plaats is voor plezier en genot.

Gerelateerde artikelen

Seksueel plezier zorgt voor meer seksueel genot

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Sensualiteit omarmen voor meer seksueel genot

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Orgasme faken heeft geen enkel nut