Orgasme faken heeft geen enkel nut

Orgasme faken heeft geen enkel nut

Orgasme faken

Een orgasme faken of alsof doen… je doet het misschien wel vaker dan je je bewust bent en niet alleen tijdens de seks. Het is bijna een automatische geworden. Want je wilt nu eenmaal een ander niet kwetsen. Niet zozeer vanwege die ander.

Al denk je waarschijnlijk van wel. Maar vanwege je eigen schuldgevoel. Een orgasme faken is voor de makkelijke weg kiezen. Je voelt je vaak snel schuldig over van alles en nog wat. En probeert dit te voorkomen.

Orgasme faken

Een orgasme faken of zelfs plezier faken tijdens de seks doe je dus vaak uit eigenbelang. Maar als je dan toch uit eigen belang handelt, kun je ook kiezen voor een andere manier. Een manier die een helende verandering brengt.

In plaats van, door onze angst, in dezelfde situatie te blijven zitten. Stoppen met doen alsof. Het klinkt zo simpel. Maar zoals met alle veranderingen, is dit het niet. Je hebt hier moed voor nodig en heel veel zelfliefde.

Het masker dat je draagt moet dan afgezet worden. Zodat de naakte waarheid zichtbaar wordt. En ja, de naakte waarheid voelt in het begin ongemakkelijk en pijnlijk. En het liefst ga je dit uit de weg.

Maar het is uiteindelijk altijd bevrijdend. Doen alsof is nooit een oplossing. Elke mogelijke verandering hou je hiermee tegen. Een orgasme faken zorgt niet voor geweldige seks. En dat is eigenlijk wat je diep van binnen wilt.

Je verdient een geweldig seksleven. Ook al denk je misschien van niet. Je hoeft hiervoor niet aan allemaal voorwaarden te voldoen. Het enige wat belangrijk is dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen seksleven.

Door jezelf te zijn, seksueel te uiten en door te laten weten wat je seksueel verlangt. Maar hiervoor dien je eerst jezelf in de spiegel aan te kijken en eerlijk te zijn tegen jezelf. Zodat je ook anderen durft aan te kijken.

Zonder schuldgevoelens en schaamtegevoelens. Je moet jezelf volledig seksueel accepteren alvorens dit te kunnen. En hier zit juist de uitdaging om jezelf lief te hebben zoals je bent. Alles van jezelf.

Gerelateerde artikelen

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Onbevredigende seks is niet nodig en zelfs schadelijk

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Seksuele bevrediging ontstaat niet door orgasme

Seksuele eigenwaarde vergroten is een krachtige basis