Sensueel bewegen tijdens de seks

Sensueel bewegen tijdens de seks

Sensueel bewegen

Sensuele bewegingen laat de energie in je lichaam stromen. En is mogelijk wanneer je bekken open en ontspannen is. Dit sensueel bewegen maakt je lichaam ook gevoeliger.

Want je ervaart minder of geen weerstand tegen je lichaam. Wanneer je jouw lichaam niet mooi vind, probeer je het te verbergen. Je beweegt je anders. Niet vrij en soepel.

Je lichaam weerspiegelt hoe jij over je lichaam denkt en ermee omgaat. Niet alleen via je houding en bewegingen. Maar ook door middel van je energie en uitstraling.

Sensueel bewegen

Wanneer je lichaam een harnas is geworden om jezelf te beschermen, probeer je zo min mogelijk te voelen. Waardoor je lichaam niet meer voelt als iets natuurlijks van jezelf.

Het voelt vreemd, onwennig en ongemakkelijk. Tijdens de seks is dit ook zichtbaar en voelbaar. Want je kunt je lichaam niet sensueel bewegen. Het is vooral houterig en gespannen.

Je heupen soepel kunnen bewegen helpt je om je sensueler te voelen en hierdoor ook sensueler te kunnen bewegen. En je seksuele energie komt dan in beweging.

Vastzittende heupen voor zowel de man als de vrouw is een teken van een verminderde emotionele stabiliteit in jezelf. Met als gevolg behoeftig of afhankelijk gedrag.

Tijdens de seks is dit gedrag niet sensueel. Want je mist de veilige basis in jezelf om te kunnen voelen en je hart te openen. Je kunt hierdoor geen echte verbinding maken.

Uit angst voor je eigen seksualiteit raken je heupen de sensuele bewegingen kwijt. Je komt zowel letterlijk als figuurlijk vast te zitten. Zowel je gevoelswereld als je lichaam.

Sensueel bewegen is voor de vrouw als de man een uitdaging. Voor de man is er vaak de angst dat het te vrouwelijk is. En voor de vrouw is er vaak de angst te uitdagend te zijn.

Zelfs tijdens de seks. Terwijl je lichaam sensueel bewegen een bevrijding is. Geen ingehouden en ingetogen bewegingen meer. Maar het volledig omarmen van je lichaam.

En je seksualiteit. Vrij en sensueel kunnen bewegen tijdens de seks zorgt ervoor dat jullie lichamen zich afstemmen op elkaars energie. Zodat je samen in harmonie kunt bewegen.

Gerelateerde artikelen

Levensenergie is je seksuele energie

Emotionele vrouwen en mannen

Emotionele en seksuele bevrijding

Lichamelijk aspect van seks

Sexy lichaam gaat niet om je vormen maar om je uitstraling