Lichamelijk aspect van seks

Lichamelijk aspect van seks

Lichamelijk aspect van seks

Het lichamelijk aspect van seks ontkennen door je vooral te richten op het energetische of het spirituele, door het geluk wat ook zonder seks te ervaren is, mis je het aardse van je menselijke seksualiteit.

Lichamelijk aspect van seks

Je lichaam mag volledig meedoen in je leven. Niet omdat het moet of om iets te krijgen. Maar vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf. Je lichaam is het huis van je ziel in dit aardse bestaan.

Het zorgt ervoor dat je kunt voelen. Je emoties als de fysieke sensaties. Je lichaam is een waar geschenk. Alles is zichtbaar en voelbaar via je eigen lichaam. Ook of vooral tijdens de (lichamelijke) seks.

Energetische seks kan natuurlijk ook. Toch geeft dit een andere verbinding tussen jou en je partner. Het menselijke lichaam zorgt voor de intimiteit. Want het aanraken ervan legt je gevoelsleven bloot.

Je lichaam reageert altijd. Ook als je je hier niet bewust van bent. Je lichaam spreekt. Het is aan jou of je er naar luistert. Door je lichaam aan te (laten) raken, komen alle opgekropte emoties en gevoelens los.

Dit kan eng en spannend zijn. Waardoor je liever niet aangeraakt wordt en seks vermijdt. Terwijl je wel verlangt naar intimiteit. Vooral wanneer die voorbij het ego gaat. En vanuit Liefde ontstaat.

Zodra je vanuit je natuurlijke staat van zijn jouw lichaam, hart, geest en ziel verbinding maakt met een ander ontstaat er op alle vlakken diepe intimiteit. Want je staat open voor de werkelijke ervaring.

Je hoort en ziet je partner. Je ruikt en proeft je partner. En je voelt je partner. Het gaat om het aanraken en geraakt worden. De werkelijkheid neemt dan de vorm aan van wat mag ontstaan.

Elk gevoel mag er zijn. De echte verbinding en diepe intimiteit ontstaat hierdoor. Ofwel de ultieme samensmelting. Zowel alle delen in jezelf als met alle delen van je partner. 

Waardoor je lichaam, hart, geest en ziel volledig mee mogen en kunnen doen. Niets buiten te sluiten. Ook je seksualiteit niet. Een wezenlijk onderdeel van het menszijn. Met een enorme kracht in zich.

Je seksualiteit uitdrukken via je lichaam met een matchende partner en je gehele lichaam laten aanraken en raken is helend en bevrijdend.

Gerelateerde artikelen

Onvervullend seksleven hoeft niet

Seksuele lusten bedwingen of uitleven

Geen gezonde seks of geen seks

Seksualiteit belichamen

Lichamelijke opwinding is niet hetzelfde als genot ervaren