Spirituele armoede in de Liefde

Spirituele armoede in de Liefde

Spirituele armoede

Spirituele armoede leidt vaak tot lijden en een zoektocht naar Liefde, geluk en vrede buiten jezelf. Je relatie en de seks is dan een opvulling van de leegte in jezelf via je partner.

Spirituele armoede

Want wanneer je ziel niet betrokken is, leef je automatisch vanuit je ego. In je relatie en de seks draait het dan om het voeden ervan. Waardoor je niet vrij bent om jezelf te zijn.

Je diepste wezen blijft verborgen voor jezelf als voor je partner. Je ego is je houvast. Gericht op overleven. Manipulatie, pleasen en je anders voordoen hoort hierbij.

Terwijl je ziel jou de weg wijst via jouw verlangens om de Liefde te uiten die je bent op je eigen manier. En Liefde is wat zorgt voor echte verbinding en intimiteit tussen elkaar.

Liefde vanuit je ego is voorwaardelijk. Het is een bedachte vorm vanuit je ego. En is gebaseerd op angst, oordelen en verwachtingen. Daarom is dit verbonden aan regels.

Liefde vanuit je ziel is onvoorwaardelijk. Dit geeft een hele andere ervaring. Waarbij innerlijke rust en vertrouwen aanwezig is. Geen regels, maar juist de vrijheid om jezelf te zijn.

Wanneer je relatie en de seks vanuit je ego ofwel de voorwaardelijke Liefde is, is er sprake van spirituele armoede. Je ziet jezelf en je partner niet als Liefde. Ofwel wie je werkelijk bent.

Je emoties en gedachten zijn je drijfveer. Je relatie en de seks is een onbewust samenzijn om jezelf te ontkennen. Want je ego bepaalt alles vanuit een beperkte manier van kijken en ervaren.

Deze beperkte manier van leven is een gevolg van spirituele armoede. Omdat je niet beseft wie je bent. De verbinding met jezelf, je partner, anderen en het leven ontbreekt. Ofwel de Liefde.

Iedereen is bewust of onbewust op zoek naar Liefde. Zelfs het vermijden ervan uit angst is een roep om Liefde. Dit is een overlevingsmechanisme. Liefde is je ware natuur.

Liefde is in iedereen aanwezig. Ook jij bent Liefde. Je hoeft er niet meer naar te zoeken. Wel mag je alle blokkades uit de weg ruimen om de Liefde in jezelf te herkennen en te bevrijden.

Iedereen heeft een natuurlijk verlangen naar Liefde. Ofwel het thuiskomen bij jezelf. Maar zolang je in de overleefstand blijft, zal je spirituele armoede als een gebrek aan Liefde ervaren.

Gerelateerde artikelen

Overleven in je relatie

Seksualiteit als helingsmechanisme

Liefdesleven zonder je seksualiteit

Spirituele essentie van je seksualiteit

Spirituele verbinding met je seksualiteit