Overleven in je relatie

Overleven in je relatie

Overleven in je relatie

Zodra je ego het overneemt vanuit de overleefstand, kun je niet meer helder denken en voelen. En zullen je keuzes vanuit angst zijn. Met als doel te overleven in je relatie door je pijn te vermijden en je ego te voeden.

Elke relatie gebaseerd op deze onbewuste keuzes kan zelfs schadelijk zijn. Omdat je jezelf niet kunt ontspannen vanwege een gebrek aan vertrouwen. Waardoor je niet volledig jezelf kunt zijn en uiten.

Want je behoefte aan controle of de illusie ervan is groter dan het in staat zijn om het leven te ervaren zoals het is. Je sluit je hierdoor af van jezelf als je partner. Je verschuilt je achter een masker.

Overleven in je relatie

Je emoties blokkeer je en bent emotioneel niet bereikbaar voor je partner. Verbinding en intimiteit staan op een laag pitje. Want je prioriteit ligt niet bij het voelen, maar juist bij het vermijden ervan.

En wanneer je niet voelt wat jouw lichaam, hart, geest en ziel jou te vertellen heeft en je de signalen mist, leef je een leven wat niet bij je past. Waardoor je weinig passie, plezier en innerlijke rust ervaart.

Ook speelt seks niet of nauwelijk een rol in je relatie. Omdat seks vanuit de overleefstand niet vol te houden is. Want het gebrek aan verbinding en intimiteit tussen elkaar is vaak te confronterend.

Zelfs je masker kan dit niet verbergen. De seks mist namelijk de echtheid en openheid om jezelf te kunnen zijn en te uiten. De Liefde stroomt hierdoor niet of nauwelijks. Want je intentie is niet zuiver.

De seks gaat dan niet om de Liefde, verbinding en intimiteit tussen elkaar. Het gaat om iets te krijgen van je partner. Zoals bevestiging, een orgasme of wat dan ook ter vervanging van het gemis.

Er is geen sprake van overgave. Waardoor je niet in staat bent om je verlangens te volgen. De uitingen van je ziel ofwel de Liefde die je bent. Je voelt je niet vrij en veilig genoeg om jezelf te laten gaan.

De spanning in je lichaam is hoog, je beweegt niet soepel, je ademhaling is onregelmatig en je probeert krampachtig iets te doen wat niet vanuit de natuurlijke flow van Liefde is ontstaan.

De seks veroorzaakt een stress reactie. Onbewust. Want je hebt dit vaak niet door. Je handelt vanuit de overleefstand. Je lichaam reageert automatisch op de stress. Waardoor je overlevingsgedrag vertoont.

Gerelateerde artikelen

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Liefdesleven zonder je seksualiteit

Ongezonde relaties en seks

Disbalans in je liefdesrelatie herkennen

Seksualiteit is je gevoelscentrum