Volmaakte seks vanuit overgave

Volmaakte seks vanuit overgave

Volmaakte seks vanuit overgave

Volmaakte seks is niet het gevolg van het streven naar perfectie. Het ontstaat juist vanuit overgave en het loslaten van perfectie. Seks heeft geen perfectie nodig. Maar verbinding om de volmaaktheid van het moment te ervaren.

Volmaakte seks

Jij bent van nature volmaakt. Net als iedereen. Alleen de gedachte dat je dit niet bent, leidt tot een streven naar perfectie. Je durft niet echt jezelf zijn. Maar iemand die voldoet aan het beeld wat je hebt over wie je moet zijn.

Want je denkt niet goed genoeg te zijn. Deze overtuiging houdt je tegen om jezelf te zijn tijdens de seks. Je doet je best om aan dit beeld te voldoen. Ten koste van wie je werkelijk bent. Uit angst voor afwijzing.

Terwijl je jezelf het meeste afwijst en jezelf hierdoor verstopt. Waardoor je als onecht en angstig overkomt. Het gebrek aan zelfvertrouwen is tijdens de seks een obstakel. Het zorgt voor afstandelijke en oppervlakkige seks.

Want al je energie gaat naar jezelf anders voordoen om te zorgen dat je niet afgewezen wordt. Echter het beeld in je hoofd over jezelf en de perfecte seks heeft niets met Liefde te maken. Het is een poging om jezelf veilig te voelen.

De seks voelt pas volmaakt wanneer je jezelf kunt zijn en uiten. En hiervoor hoef je juist geen perfectie na te streven. Maar om te omarmen wie je bent. Met al je zogenoemde goede en slechte kanten. Ofwel inzien dat je mens bent.

En inzien dat de seks geen wedstrijd hoeft te zijn. Waarin jij jezelf moet bewijzen. Dat het ook een samenzijn kan zijn om de Liefde te laten stromen. Zodat jij jezelf bevrijdt van de drang naar perfectie van jezelf en de seks.

Waardoor de manier waarop je seks hebt veranderd. Niet meer vanuit angst. Maar vanuit Liefde. Liefde voor jezelf, je partner en de seks. Dit geeft je de ruimte om te genieten van seks vanuit overgave en de vrijheid om jezelf te zijn.

Gerelateerde artikelen

Onrealistische en realistische verwachtingen van seks

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Seksueel samenzijn met een matchende partner

Seksuele perfectie willen en onzekerheid

Volledig naakt zijn