Bindingsangst

Bindingsangst

Bindingsangst

Wanneer je last hebt van bindingsangst trek je meestal een partner aan met verlatingsangst. Dit voelt in eerste instantie veilig voor je. Want je krijgt alle bevestiging die je nodig hebt om je goed te voelen over jezelf. Maar daarna gaat het je irriteren.

Want je partner geeft deze bevestiging aan jou om bevestiging terug te krijgen. Als teken dat je haar of hem niet verlaat. Echter jij bent niet op zoek naar intimiteit. Dus ga je dit uit de weg. Je partner wilt meer dan jij kunt geven.

Bindingsangst

Waardoor je steeds meer afstand neemt van je partner. Je hebt bevestiging nodig, maar laat jezelf niet zien. Je verschuilt je achter smoesjes zodat er niet te veel intimiteit ontstaat. En omdat je partner verlatingsangst heeft zal dit geaccepteerd worden.

Want je partner wilt niet dat je hem of haar verlaat. En daarmee hou je de relatiedynamiek in stand. Jij als je partner zijn onbewust niet in staat om een relatie aan te gaan waarin Liefde de basis is. Vanwege de angst om niet goed genoeg te zijn.

Door de bindingsangst ben je net zo bang als je partner met verlatingsangst. Je vertoont alleen tegenovergesteld gedrag. Maar eigenlijk is het dezelfde angst. Hierdoor ervaar je niet wat je diep van binnen wilt ervaren.

Een intiem seks- en liefdesleven op basis van Liefde. Waarin je volledig jezelf kunt zijn, niet verantwoordelijk bent voor het geluk van je partner, geweldige seks en echte verbinding tussen elkaar. Je hebt vertrouwen, genoeg zelfliefde en eigenwaarde om gelukkig te zijn.

Gerelateerde artikelen

Verlatingsangst

Stabiele relatie mist vaak passie en plezier

Stromende Liefde in je relatie behouden

Gelukkig seks- en liefdesleven

Diepe intimiteit en echt contact ervaren