Verlatingsangst

Verlatingsangst

Verlatingsangst

Wanneer je last hebt van verlatingsangst voel je je meestal aangetrokken tot een partner met bindingsangst. Omdat je onbewust niet in staat bent om een relatie aan te gaan. Want je bent bang dat jouw partner je gaat verlaten.

Verlatingsangst

Waardoor je (bijna) obsessief je partner probeert te verleiden, te pleasen of te manipuleren. Je hebt de neiging om jezelf op te offeren voor je partner. Dit geeft je een goed gevoel over jezelf. En je denkt zelfs dat je dit vanuit Liefde doet.

Zo probeer je de controle over jouw partner te krijgen of eigenlijk over je eigen angst. Je geeft jezelf helemaal weg aan je partner. Je bent afhankelijk en behoeftig. En dit voelt jouw partner met bindingsangst. Die dit eerst aantrekkelijk vindt omdat hij of zij nodig is.

Echter omdat dit onmogelijk is wordt je al snel als te veel ervaren. En de intimiteit ontbreekt omdat je jezelf inhoudt. Je durft niet jezelf te zijn uit angst dat je juist te veel bent. Bang dat jouw partner je niet meer leuk vindt en jou verlaat.

Deze relatiedynamiek op basis van angst blijft bestaan als je niet met jezelf aan de slag gaat. Jezelf geeft wat je nodig hebt vanuit eigenwaarde en zelfliefde. Want dit is hetgeen wat ontbreekt. Je denkt je partner nodig te hebben. Je voelt je eenzaam en onaantrekkelijk. 

Maar je verlangt naar een intiem seks- en liefdesleven. Waarin jij je gezien, gehoord en gewaardeerd voelt om wie jij bent. Niet om wat je doet. Zodat je kunt ontspannen en je veilig voelen vanuit het vertrouwen dat je niet teveel bent en goed genoeg.

Gerelateerde artikelen

Bindingsangst

Stabiele relatie mist vaak passie en plezier

Stromende Liefde in je relatie behouden

Gelukkig seks- en liefdesleven

Diepe intimiteit en echt contact ervaren