De paradox van het leven in Liefde

De paradox van het leven in Liefde

De paradox van het leven

Jouw realiteit weerspiegelt hoe je met jezelf omgaat. Dit veroorzaakt de paradox van het leven. Geef je Liefde aan jezelf, dan geef je ook Liefde aan anderen en ontvang je Liefde van anderen. Wanneer je Liefde wilt ervaren, geef dan eerst Liefde aan jezelf. Hou van jezelf zoals je bent en dan kun je ook van anderen houden zoals ze zijn.

De paradox van het leven

Je krijgt de Liefde die je geeft. Dus om Liefde te krijgen, moet je het eerst geven. Maar wanneer je geeft om Liefde te krijgen, krijg je niet wat je geeft. Want wat je in je binnenwereld ervaart zie je terug in de buitenwereld. Om jouw buitenwereld te veranderen moet je eerst jouw binnenwereld veranderen.

Je gevoelens negeren om hiermee de gewenste veranderingen in de buitenwereld te krijgen werkt vaak averechts. Omdat alles energie is. En de energie in jezelf niet veranderd is, je gevoelens zijn niet veranderd waardoor er daadwerkelijk niets veranderd in je buitenwereld.

De Liefde die je zoekt vindt je niet buiten jezelf. Omdat het er al is. De Liefde zit al in jou. Hoe meer aandacht je besteedt naar het zoeken ervan, hoe verder weg je ervan raakt. De Liefde is er namelijk altijd. Alleen kan je het nog niet ervaren als je ernaar zoekt. Waardoor je het buiten jezelf plaatst.

En je de Liefde niet in jezelf kan ervaren. Zodra je stopt met zoeken naar Liefde en je verplaatst je aandacht naar de Liefde in jezelf, zul je ook de Liefde van anderen gaan ervaren. Doordat je aantrekt wat je uitzendt. Hierdoor komen anderen op je pad die ook de Liefde in zichzelf ervaren.

Zodat je samen de Liefde kan ervaren en de Liefde kan stromen tussen elkaar. Waardoor je een groter en sterker krachtveld van de Liefde creëert. En je de Liefde krachtiger ervaart. Wanneer de Liefde in kracht toeneemt, zal je nog meer Liefde gaan aantrekken in je leven.

Gerelateerde artikelen

Relatiedynamiek vanuit angst

Bindingsangst

Verlatingsangst

Stabiele relatie mist vaak passie en plezier

Liefde aanraken en gevoelens voelen