Dominant of onderdanig seksueel gedrag

Dominant of onderdanig seksueel gedrag

Dominant of onderdanig seksueel gedrag

Deze rollenpatronen zijn vaak niet natuurlijk, maar aangeleerd. Voornamelijk dominant of onderdanig seksueel gedrag is niet in lijn met je ware zelf. Het is vaak een overlevingsstrategie. Zodat er vanuit de mannelijke uitgaande of de vrouwelijke ontvangende energie wordt gesekst en de andere energie wordt (deels) genegeerd.

Dominant of onderdanig gedrag

Dominant gedrag is vanuit de mannelijke uitgaande energie. En onderdanig gedrag is vanuit de ontvangende vrouwelijk energie. Beide energieën zijn aanwezig in zowel mannen als vrouwen. Dit staat los van het daadwerkelijke geslacht. Iedereen heeft het in zich om zowel dominant als onderdanig seksueel gedrag te vertonen.

Maar wanneer de mannelijke energie met de man geassocieerd wordt en de vrouwelijke energie met de vrouw kan dit verwarrend zijn. En ontstaat er of dominant of onderdanig gedrag tijdens de seks. Met als gevolg dat je vastzit in een bepaalde rol, die een deel van je identiteit wordt om controle te ervaren.

Controle ter compensatie van een gebrek aan verbinding met de andere energie in jezelf. Waardoor de seks oppervlakkig en saai is. Omdat je een deel van jezelf mist. En dit bij de ander zoekt. En je hierdoor afhankelijk en behoeftig bent. Wat uiteindelijk tot irritatie en frustratie leidt omdat je niet volledig jezelf kunt zijn.

Want je ervaart een gebrek aan vrijheid in jezelf. Om in verbinding met de vrouwelijke ontvangende en met de mannelijke uitgaande energie in jezelf te zijn. En dit merk je tijdens de seks. Omdat er geen intieme verbinding tussen elkaar kan ontstaan. Aangezien je je niet kunt uiten of niet kunt ontvangen.

Een zuivere verbinding vanuit het hart is de afwisseling tussen de mannelijke uitgaande en de vrouwelijke ontvangende energie in jezelf. Waardoor je volledig jezelf kunt zijn en de ander ook. Want alles van jezelf kan en mag dan meedoen. Door af te wisselen tussen deze energieën ervaar je de heelheid in jezelf.

Gerelateerde artikelen

Seksuele ontwaking zorgt voor meer zin

Seksuele acceptatie van jezelf

Hartgedragen seks is niet vanzelfsprekend

Seksuele inzichten zijn bevrijdend

Seksuele ontwikkeling of ont-wikkeling