Een liefdesrelatie als bevestiging

Een liefdesrelatie als bevestiging

Een liefdesrelatie als bevestiging

Heb hebben van een liefdesrelatie kan gezien worden als een bevestiging dat je als persoon geslaagd bent in de Liefde. En wordt vaak nagejaagd ten koste van jezelf. In de hoop op eeuwige Liefde. In plaats van dat je dit in jezelf gaat ont-dekken.

Een liefdesrelatie als bevestiging

Een liefdesrelatie wordt dan gezien als de heilige graal. Waar geluk en Liefde te vinden is. Het geeft hoop. Omdat je partner je gaat geven wat je mist in jezelf. Maar wanneer een liefdesrelatie dient als bevestiging van geslaagdheid, mist juist vaak de Liefde.

De liefdesrelatie kan namelijk een manier zijn om jezelf onbewust te ontwijken. En hiermee creëer je een relatie die oppervlakkig is. Want de verbinding met je lichaam, hart, geest en ziel ontbreekt. Of staat erg onder druk omdat je in de overleefstand staat.

Waardoor je voornamelijk vanuit je hoofd leeft. En niet je hart. Het verleden en de toekomst nemen een groot deel in beslag. Waardoor je niet of minimaal aanwezig bent in het huidige moment. En afgesloten bent van je innerlijke wijsheid, kracht en Liefde.

Echter, doordat dit ontbreekt, ga je een liefdesrelatie aan zonder jezelf te laten zien. Je draagt een masker om jezelf te beschermen. Terwijl je hier vaak niet bewust van bent. En zelfs denkt dat jij werkelijk deze persoon bent. Terwijl je alleen maar de muur laat zien.

Een muur die misschien wel heel mooi eruitziet. Om de muur te camoufleren. Zodat het lijkt alsof je geen muur om je hart hebt. Maar zodra je partner te dichtbij komt, loopt die tegen de muur aan. Want de liefdesrelatie is namelijk niet gericht op verbinding en intimiteit.

Maar als bevestiging om jezelf te laten geloven dat je nog steeds geslaagd bent in de Liefde. Terwijl er niet of nauwelijks sprake van is. Want het hebben van een liefdesrelatie staat voor geluk en Liefde. En vanuit de buitenwereld wordt er vaak ook druk op je gelegd.

Zodat je voldoet aan het plaatje. Zonder een liefdesrelatie wordt je als zielig of mislukt gezien. Dat er iets mis is met je. Omdat niemand je wilt. Het hebben van een liefdesrelatie zorgt voor zekerheid en veiligheid. Dat je goed genoeg bent. En geeft je een gevoel van eigenwaarde.

Het gebrek aan verbinding en intimiteit veeg je ver onder het tapijt. Dit is amper van belang, vertel je jezelf. En naar je partner toe ben je niet eerlijk over wat je werkelijk voelt. Wat je mist en waar je eigenlijk naar verlangt. Zodat je niet afgewezen kan worden.

Of niet wordt aangesproken op je gedrag zodat je verantwoordelijk kan worden gehouden voor je eigen aandeel in de relatie. Want dan moet je naar jezelf kijken. Terwijl het hebben van een relatie dit juist dient te voorkomen. Omdat je denkt dat je geslaagd bent.

Gerelateerde artikelen

Ongedwongen seks met je partner

Geen seks in je relatie

De Liefde verwaarlozen in je relatie

Relatieverslaving is moeilijk te herkennen bij jezelf

Onbewuste sabotage van je relatie