Energetische gevoeligheid in zielsverbindingen

Energetische gevoeligheid in zielsverbindingen

Energetische gevoeligheid

Wanneer je in staat bent voorbij je ego te gaan, ervaar je de verbinding met je eigen ziel. Als ook de verbinding met andere zielen. Los van of je wel of geen match bent. En je voelt tevens ook de energie die iemand uitstraalt. Dit is de energetische gevoeligheid.

Energetische gevoeligheid

Deze energie vertelt je hoe hoe angstig of liefdevol iemand is. Ondanks wat deze persoon jou laat zien. In gedrag of woorden. Want je voelt de energie erachter. In zielsverbindingen speelt dit een grote rol. Beide heb je deze energetische gevoeligheid.

Je voelt bij de ander precies wanneer het wel of niet zuiver is. Je voelt elkaars energie en je reageert daarop. Vanuit een natuurlijke reactie. Omdat dit van ziel tot ziel is. Waardoor er geen rekening met het ego gehouden wordt. Dit kan confronterend zijn.

Voor het ego. Want het ego wordt buitenspel gezet. Het ego wil controle. Maar maakt geen schijn van kans. Aangezien de zielsverbindingen gaan over het zuiveren van het hart. Ofwel het terugkeren naar de Liefde. De Liefde die jij bent.

En hiervoor mag je in de spiegel kijken die de ander voor je houdt. In deze verbinding is de energetische gevoeligheid onmisbaar. Zodat je de zielsverbinding niet vanuit het ego aangaat. Want vanuit je ego zie je jezelf niet in de spiegel. 

Maar zie je de ander door je eigen beperkte visie en ervaringen. En het is juist de bedoeling om dit los te laten. De energetische gevoeligheid in een zielsverbinding laat je versterkt de angsten of de Liefde van de ander voelen.

Waardoor dit jou raakt of triggert. En je kunt hier niet omheen wanneer je samen de verbinding aangaat. Hoe dan ook voel je dit in jezelf. Zelfs wanneer je dit niet wilt. Elkaar raken en triggeren is onderdeel van de zielsverbinding. 

Wel heb je de keuze om voor de verbinding weg te lopen. Je ego kan namelijk niet veel met deze verbinding. En het elkaar aanraken en triggeren kan nogal heftig en overweldigend voelen. Doordat je niet gewend bent om zoveel te voelen.

Toch is dit iets natuurlijks. Je afsluiten voor iets is een overlevingsmechanisme. Het terugkeren naar je natuurlijke staat van Liefde zorgt ervoor dat jouw gevoelens niet meer als heftig of overweldigend ervaren wordt. Maar als onderdeel van het leven.

Gerelateerde artikelen

Helingsproces in jezelf

Overlevingsstrategie doorzien is pijnlijk

Emotionele uitdaging door zielsverbindingen

Energievibratie / zielsverbinding

Aantrekken en afstoten in “zielsverbindingen”