Geromantiseerde Liefde

Geromantiseerde Liefde

Geromantiseerde Liefde

Liefde kan op een romantische manier geuit worden. Echter, geromantiseerde Liefde ontstaat vaak wanneer je de Liefde niet in jezelf ervaart. Waardoor je ernaar op zoek gaat buiten jezelf en hoopt te vinden in iemand anders.

Geromantiseerde Liefde

Geromantiseerde Liefde is gericht op de ander. De redder in nood. Of het gelukkig maken van de ander. En wanneer je een liefdesrelatie wilt bouwen op het beeld van de geromantiseerde Liefde, zal je na verloop van tijd jezelf opofferen en verliezen.

Liefde is ongrijpbaar. Een romantisch beeld ervan scheppen, wat beïnvloed is door bijna alles om je heen, laat je de werkelijke Liefde nauwelijks ervaren. Doordat je de Liefde romantiseert, wordt Liefde in een vorm geduwd om het te kunnen herkennen.

Iets om je aan vast te houden. Maar je liefdesrelatie krijgt hierdoor juist een onstabiele basis. Het vasthouden aan de geromantiseerde Liefde gaat voorbij aan de Liefde zelf. De Liefde die jij bent en niet hoeft te verdienen of te krijgen via een ander.

Een Liefde die vrij is en altijd aanwezig is in jou. Als ook vrijheid biedt aan alles en iedereen om je heen. Deze Liefde hoeft niet bewezen te worden en is ook niet afhankelijk van iets of iemand buiten jezelf. Het is voelbaar in zowel je lichaam, hart, geest en ziel.

Het geromantiseerde beeld van de Liefde biedt vooral veiligheid. Om de leegte en het bijbehorende gemis in jezelf niet te hoeven voelen. Doordat je samen met je partner je relatie leeft vanuit je overlevingspatronen en het voeden van elkaars ego.

Deze voorspelbaarheid en schijnveiligheid kan voelen als Liefde omdat je nog niet anders ervaren hebt. Maar je herhaalt onbewust steeds weer het verleden uit angst. Terwijl in een liefdesrelatie op basis van Liefde, het ego voeden niet nodig is.

Waardoor je allebei volledig vrij bent om de Liefde te zijn die je bent en te uiten op je eigen unieke manier. Geen regels. Maar een natuurlijke en liefdevolle manier van omgaan met elkaar vanuit verbinding met jezelf en je partner. Ook tijdens de seks.

Gerelateerde artikelen

Bezield seks- en liefdesleven

Uit je seksuele comfortzone stappen

Gelijkwaardige sekspartners zijn

Elkaars ego voeden of Liefde

Ware Liefde ontmoeten