Elkaars ego voeden of Liefde

Elkaars ego voeden of Liefde

Elkaars ego voeden

Wanneer je stopt met het voeden van elkaars ego in je liefdesrelatie en tijdens de seks, wat blijft er dan over? Eenzaamheid, leegte, frustratie, boosheid? Of kun je Liefde voelen en Liefde zijn?

Elkaars ego voeden

Liefde uiten en je partners ego voeden, hebben niet dezelfde onderliggende intentie. Elkaars ego voeden is een onbewust overlevingsmechanisme wat gebaseerd is op je angst voor afwijzing.

Want je hebt geen vertrouwen in de Liefde. Je ziet en ervaart Liefde als iets wat je moet verdienen. Niet als wie jij bent. Waardoor je afhankelijk bent van je partners bevestiging en aandacht.

En wanneer dit uitblijft, verlaat je jezelf als je partner. Want je hebt geen stabiele basis in jezelf. Je geeft je partner de schuld van je eigen gevoel. Of jezelf dat je niet goed genoeg bent.

Terwijl je partner niet verantwoordelijk is voor jouw gevoelens. Maar je eigen ego gaat met jou aan de haal. Waardoor je in de dramadriehoek terechtkomt. Aangezien je niet met je eigen pijn kan omgaan.

De afhankelijkheid van het voeden van elkaars ego is niet hetzelfde als Liefde. Liefde heeft dit niet nodig. Liefde is. Waardoor er vertrouwen ontstaat. Vertrouwen in jezelf, je partner en het leven.

Niet dat alles gaat zoals je wilt. Maar dat je alles aankunt wat op je pad komt. En het vertrouwen hebt dat je goed genoeg bent en je van waarde bent. Zonder jezelf te verloochenen en te verlaten.

Je bent in verbinding met jezelf. Je lichaam, hart, geest en ziel. Waardoor je niet afhankelijk bent van je partners Liefde. En je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven.

Je eigen Liefde is de basis. Zodat je jouw partner vrij kunt laten en liefhebben. Verbinding en intimiteit is dan gebaseerd op Liefde. Het uiten van de Liefde die je bent op je eigen unieke manier.

Echter je partner volledig omarmen is alleen mogelijk wanneer je jezelf volledig omarmt hebt. En niet elkaars ego aan het voeden bent, maar je aandacht richt op jezelf liefhebben als je partner.

Gerelateerde artikelen

Spirituele armoede in de Liefde

Ware Liefde ontmoeten

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Liefdevolle intentie hebben

Overleven in je relatie