Gesloten seksualiteit en een identiteitscrisis

Gesloten seksualiteit en een identiteitscrisis

Gesloten seksualiteit

Door een gesloten seksualiteit kun je in een identiteitscrisis raken. De leegte in jezelf is voelbaar. Je bent namelijk niet meer in verbinding met je verlangens en je emoties. Waardoor je niet (meer) op je eigen plek staat vanuit onzekerheid. Want je eigenwaarde is namelijk laag. Je aanpassen en vermoeidheid zijn belangrijke signalen.

Gesloten seksualiteit

Zodra je jouw seksualiteit weer begint te openen kan er dan ook veel verdriet loskomen. Het verdriet van het gemis van de verbinding met jezelf. En al het andere gemis wat je vaak lang hebt onderdrukt door je gesloten seksualiteit. Belangrijk is om eerst te rouwen. Te rouwen om wie je dacht dat je was en dit vervolgens los te laten. Wie je dacht dat je was of moest zijn geeft geen gevoel van jezelf zijn.

En dit breekt je uiteindelijk op. Zodat er ruimte gaat ontstaan voor wie je werkelijk bent. Jezelf gaan ont-wikkelen. Want wie je werkelijk bent is niet afhankelijk van je buitenwereld of een beeld in je eigen hoofd. Het is een gevoel. Een gevoel van Liefde wat tot uiting gebracht wilt worden. Via je verlangens of passies wordt dan je uniekheid zichtbaar.

En hieruit vloeit plezier voort. Je uniekheid is wat je te brengen hebt op aarde. Maar je verlangens en passies veranderen voortdurend. Je ziel wilt groeien en je verlangens wijzen de weg. Naar Liefde. Door je verlangens niet te volgen raak je de verbinding met jezelf, anderen en het leven kwijt. Ofwel dan kan de Liefde niet stromen.

Door steeds In het nu te zijn, blijf je dicht bij jezelf. Los van de beelden in je hoofd over hoe je zou moeten zijn. In het nu is alles perfect. Alleen je gedachten hebben een oordeel over wie jij bent en zodat je in een hokje past. Waardoor je de perfectie van het nu niet kan ervaren.

Voelen wie je bent op elk moment is een verademing. Je hoeft niets meer na te streven. Je bent dan precies goed zoals je bent, zodat de Liefde kan stromen. En veranderingen mogelijk maakt vanuit je verlangens om jezelf te zijn en te uiten. Je voelt waar je heen geleid wordt vanuit de Liefde in jezelf.

Gerelateerde artikelen

Liefdesverbindingen, het loslaten van hokjes en labels

Seksuele normen veranderen is bevrijdend

Seksueel op slot en jezelf weer openen voor seks

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Seksuele basis kwijt zijn zorgt voor afstand