Liefde of verliefdheid tijdens de seks is een groot verschil

Liefde of verliefdheid tijdens de seks is een groot verschil

Liefde of verliefdheid

Liefde is je natuurlijke staat van zijn en het voelt als verliefd zijn. Alleen dan op het leven zelf. Inclusief jezelf en iedereen om je heen. Het is niet afhankelijk van iets buiten jezelf. Verliefdheid op een bepaald persoon heeft dan ook niets met deze Liefde te maken. Het is op basis van het ego. Die zich geliefd voelt dankzij die bepaalde persoon.

Dit verschil is belangrijk omdat je vanuit deze verliefdheid juist behoeftig gedrag vertoont. Je geeft veel om veel te krijgen. Zoals aandacht, bevestiging of wat je ook mist in jezelf. Bij Liefde is dit helemaal niet zo. Het gaat niet om geven of krijgen. Het gaat om jezelf zijn. Door jezelf te accepteren en respecteren. De Liefde te zijn die je bent.

Liefde of verliefdheid

De seks vanuit verliefdheid of Liefde is dan ook vanuit een hele andere intentie. Want in de fase van verliefdheid laat je je onbewust leiden door je ego. Je doet bijna alles voor die ander om die ander niet kwijt te raken. Je kiest niet voor wat echt resoneert met je hart, je gaat de confrontatie uit de weg en geeft jezelf weg. Allemaal onbewust.

Want het gevoel dat je je nu eindelijk geliefd voelt, zorgt voor een groot geluksgevoel. Daarom is de seks in de verliefdheidsperiode zo fijn. Ook al is er geen sprake van een seksuele match. De seks gaat niet om de seks. In de zin van jezelf seksueel zijn en uiten. De seks is juist een manier om de eenzaamheid in jezelf niet te voelen.

Maar seks vanuit Liefde gaat wel op de seks. Je hebt het verlangen om jezelf seksueel te delen met een ander. Vanuit dezelfde verlangens. Het is een expressie van je ware seksuele zelf. Je bent blij met jezelf zoals je bent. Ongeacht wat anderen van je vinden. En je straalt dit uit. Je straalt Liefde uit. Je bent Liefde.

Je kiest bewust voor iemand die een seksuele match is. Want je hebt niemand anders nodig om jou gelukkig te maken. Het gaat om het samen zijn, echt verbinding maken en van daaruit seks willen. De seks is liefdevol omdat je liefdevol bent. Ten eerste naar jezelf toe en hierdoor ook naar een ander toe.

Gerelateerde artikelen

Seks vanuit Liefde is niet gebonden aan een relatie

Seksuele verbinding herstellen met je partner is niet altijd mogelijk

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks

Liefdevolle seks is een keuze

Allerbeste seksleven creëren is niet egoïstisch =”heart” class=”” unprefixed_class=””]