Liefdesleven, de energie van het vrouwelijke en mannelijke

Liefdesleven, de energie van het vrouwelijke en mannelijke

Liefdesleven

Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke energie in zichzelf. Dit maakt ieder mens van nature volmaakt, heel en compleet. Ongeacht met welk geslacht je lichaam geboren is. Beide energieën zijn altijd aanwezig in jezelf en in je liefdesleven. Wanneer de mannelijke energie te overheersend is, wordt automatisch de vrouwelijke energie hierdoor onderdrukt. De vrouwelijke energie is echter net zo hard nodig. En andersom.

Liefdesleven

De mannelijke energie is niet slecht en de vrouwelijke energie is niet zwak. De mannelijke energie creëert de ruimte waarin de vrouwelijke energie kan bewegen. Is deze ruimte vanuit Liefde gecreëerd, kan de vrouwelijke energie vrij bewegen. Het is een veilige en betrouwbare ruimte waarin het zijn centraal staat. De vrouwelijke energie is een steeds veranderende stroom.

Zonder richting naar een bepaald resultaat. Maar wordt de ruimte niet vanuit Liefde gecreëerd en wordt de vrouwelijke energie gedwongen om een bepaalde richting op te gaan dan zal de energie stagneren. Zodat er geen sprake meer is van de pure vrouwelijke energie die er mag zijn. Er is dan sprake van een ontkenning waardoor de vrouwelijke energie richting het mannelijke gaat. En hierdoor ontstaat er een leegte.

De vrouwelijke energie kan dan niet meer de ruimte vullen. Bewegingen worden hierdoor hard en verliezen de vrouwelijke speelsheid en creativiteit. Waardoor de essentie van het vrouwelijke verloren gaat. Want de vrouwelijke energie is die van opwinding, verlangen en enthousiasme vanuit het lichaam. Door te voelen, sensueel zijn, het vrouwelijke te omarmen.

Het vrouwelijke waardoor genot, blijdschap en alles in het lichaam ervaren kan worden. De mannelijke energie is die van spontaniteit, wonderen en harmonie. Waardoor grootsheid, aanwezigheid en eenheid ervaren kan worden. Deze aspecten zijn nodig om de ruimte geschikt te maken voor de vrouwelijke energie. En komen voort uit het denken.

De geest is het instrument van het mannelijke. Om te leiden. Niet vanuit het ego maar vanuit Liefde. De mannelijke energie kan niet zonder de vrouwelijke energie. En de vrouwelijke energie niet zonder de mannelijke energie. Is één van beide energieën langdurig te overheersend in jezelf of in je relatie dan heeft dit altijd nadelige gevolgen voor je liefdesleven.

Liefde

Samenwerking tussen beide energieën is nodig als je vanuit je hart wil leven. Een leven vol Liefde wil ervaren. Liefde is de ontmoetingsplek. Zowel met jezelf als met een ander. En hiervoor dient er een balans te zijn. Zodat beide energieën geen concurrenten zijn, maar elkaar juist versterken en ondersteunen. Zodat je lichaam, hart, geest en ziel optimaal kunnen bijdragen aan je liefdesleven en seksleven.

Gerelateerde artikelen

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Kundalini energie is je seksuele energie

Seksuele energie verhogen is geen overbodige luxe

Seksuele levensenergie is niet mannelijk of vrouwelijk