Liefdevol aanwezig zijn

Liefdevol aanwezig zijn

Liefdevol aanwezig zijn

Door steeds weer bewust en liefdevol aanwezig te zijn bij jezelf en je partner, doorbreek je ongezonde relatiepatronen. Wanneer je dit namelijk niet bewust doet, kom je gemakkelijk in de afhankelijkheid en behoeftigheid terecht.

Iets wat je vaak eerst heel normaal vindt. Omdat je niet weet dat het ook anders kan. Doordat je geleerd hebt om vanuit afhankelijkheid en behoeftigheid met elkaar om te gaan. Waardoor je niet echt vrij kunt zijn in je relatie. En je denkt dat het erbij hoort.

Dat je jezelf moet opofferen voor je partner. En je partner gelukkig moet maken. Alles is vooral gericht op wat je wel en niet doet in je relatie. Dat bepaalt of je een goede partner bent. Maar het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is liefdevol aanwezig te zijn.

Liefdevol aanwezig zijn

Zodat je elkaar echt kunt zien. Voorbij alle beelden in je hoofd over wie jezelf bent en wie je partner is volgens jou. En pas dan komt er een opening om te voelen. Te voelen hoe jij en je partner werkelijk met elkaar omgaan. Welke energie er aanwezig is.

Hoe aangepast je gedrag is en niet kloppend met wat je voelt. Uit angst om afgewezen te worden. Jouw emoties en verlangens negeer je hierdoor. Je vermijd de confrontatie met jezelf en je partner door maar bezig te blijven. En vooral niet te praten.

Of liefdevol aanwezig te zijn bij jezelf en je partner. Want je kunt nog niet zien hoe ongezond jouw relatie is. Het voelt veilig om elke dag precies te weten waar je aan toe bent. Terwijl emoties en verlangens je relatie onstabiel kunnen maken.

Alleen de emoties en verlangens waarvan je weet dat je partner deze accepteert en ermee om kan gaan deel je. Net als vele overbodige woorden over van alles en nog wat. Om elkaar niet te vertellen wat je werkelijk voelt. Als je je daar al bewust van bent.

Zodat je geen ongemakkelijkheid voor jezelf en je partner veroorzaakt. Echter je emoties en verlangens hebben je veel te vertellen en wijzen je de weg naar vrijheid, Liefde en geluk. Die niet afhankelijk is van je partner en wel of geen relatie.

Maar van binnenuit voelbaar is, wanneer je in staat bent om liefdevol aanwezig te zijn bij jezelf en je partner. En je bewust kunt kiezen voor wie en wat bij jou past. Zonder jezelf klein te houden, aan te passen of te pleasen. Maar vanuit vrijheid.

Waardoor je seksleven weer kan gaan floreren. Vanuit een liefdevol aanwezig zijn zal ook passie en plezier voelbaar zijn. Evenals een intens genot, wat niet alleen lichamelijk is. Maar je hele wezen vervult. Doordat je levensenergie vrij kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Verbinding in de samenleving

Hart geslacht verbinding

Ontspannen bekken en geslacht

Spirituele essentie van je seksualiteit

Liefdevolle intentie hebben