Ongelukkig seksleven door een gebrek aan intimiteit 

Ongelukkig seksleven door een gebrek aan intimiteit 

Ongelukkig seksleven

Zodra je geen tijd meer maakt voor elkaar zal de intimiteit in je relatie minder worden. Je leeft dan langs elkaar heen. Waardoor verbinding met elkaar steeds lastiger wordt en een ongelukkig seksleven het gevolg is.

Want seks zonder een echte verbinding met elkaar voelt leeg. Als er nog seks is in de relatie. Elkaar (blijven) vermijden is namelijk makkelijker of voelt veiliger dan je kwetsbaar op te stellen en jezelf te openen naar je partner toe.

Ongelukkig seksleven voorkomen

Maar om jezelf te kunnen openen naar je partner is het belangrijk dat je eerst in verbinding met jezelf bent. Dat je de verbinding met jezelf herstelt. Zodat je de intimiteit met jezelf ervaart.

Waardoor je weet wat je denkt, voelt en inzicht hebt in je gedrag. Zodat je bewust bent van de keuzes die je maakt. En dus ook andere keuzes kunt maken. Zoals voor jezelf kiezen vanuit Liefde.

Door te doen waar jij blij van wordt. Want wanneer jij lekker in je vel zit, heb je een veel hogere energie dan wanneer dit niet zo is. Door deze energie ben je veel aantrekkelijker voor je partner.

Je bent meer ontspannen, staat open voor je partner en je wilt graag verbinding maken met je partner. Je hebt zijn of haar aandacht niet nodig om je gelukkig te voelen. Omdat je jezelf alles geeft wat je nodig hebt.

Zodat je dit met je partner kunt delen. Maar het kan zijn dat je partner niet in staat is om dezelfde verbinding te maken. Omdat je partner nog niet de intimiteit met zichzelf ervaart.

Waardoor de verbinding niet zuiver kan zijn. En de seks hierdoor ook niet vanuit Liefde is. Aangezien je partner de Liefde in zichzelf nog niet heeft ontdekt. Met een ongelukkig seksleven als gevolg.

Er van uitgaande dat er een seksuele match is. Want als er geen seksuele match is, is een gelukkig seksleven vrijwel onmogelijk. Aangezien je beide verschillende verlangens hebt en je gewoon niet bij elkaar past.

Maar ben je wel een seksuele match met je partner en ervaar je een ongelukkig seksleven dan is het tijd voor verandering. Door de Liefde weer toe te laten.

Intimiteit ontstaat door open en eerlijk te zijn naar elkaar toe. Zonder oordelen en verwachtingen naar je partner. Vanuit respect en volledige acceptatie van je partner. Zodat je je partner echt weer kunt zien vanuit Liefde.

Intimiteit gaat over het nu. Puur over het samenzijn. In dit samenzijn is er geen ruimte voor problemen. Want die ontstaan vanuit je hoofd en komen niet uit je hart.

Gerelateerde artikelen

Geen seksuele intimiteit dooft het vuur en de passie in je relatie

Goedmaakseks herstelt de intimiteit op een natuurlijke manier

One night stand kan veel intimiteit bevatten

Allerbeste seksleven creëren is niet egoïstisch

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks