Onschuldige aard van seks

Onschuldige aard van seks

Onschuldige aard van seks

Seks is van nature onschuldig van aard. De mens is echter de onschuldige aard van seks vergeten en heeft het zelfs met schuld gebombardeerd. Wat op celniveau opgeslagen is in je lichaam. Doordat het generatie op generatie onbewust is doorgegeven.

De natuurlijke schoonheid van seks kun je hierdoor vaak niet zien en voelen. Net als de oude wijsheden met betrekking tot je seksualiteit. Met als gevolg dat seks een taboe is geworden. Waardoor de verbinding met je eigen seksualiteit onzuiver is.

Vol angst, oordeel en verwachting. En met onbegrepen verlangens, niet vervulde behoeften en gevoelens van frustratie en gemis. De onschuldige aard van seks is nauwelijks te ervaren wanneer je niet bewust bent van je eigen seksualiteit.

Je lichaam reageert namelijk automatisch vanuit je overlevingsmechanisme wanneer het op seks aankomt. Dit kan zich uiten als een streven naar een orgasme. Of juist geen erectie of een orgasme kunnen krijgen. En andere seksuele problemen.

Maar ook de onbewuste patronen als onderdanig of dominant gedrag vertonen tijdens de seks. Please gedrag, onzekerheid of geen nee durven zeggen. Kiezen voor een niet seksueel matchende partner. Seks hebben zonder verbinding en intimiteit.

Of seks om de leegte in jezelf op te vullen. Of omdat je verslaafd bent aan seks, de aandacht, het orgasme of wat je dan ook nodig hebt om je goed te voelen over jezelf. Of juist om iets niet te willen en hoeven voelen. Het dient als afleiding van je gevoel.

Maar omdat angst vaak onbewust is, blijf je vanuit je overlevingsmechanisme seks hebben. De onschuldige aard van seks gaan zien en ervaren maakt het mogelijk om dit te doorbreken. Zodat je de onschuldige aarde van seks kunt ervaren.

Onschuldige aard van seks

Waardoor seks vanuit Liefde mogelijk is. Dit is op gelijkwaardige basis. Vanuit de heelheid en eenheid in jezelf. Intiem en verbindend. Jezelf als je partner echt zien zonder iets te willen veranderen. En genot, plezier en passie kan ontwaken in jezelf.

Gerelateerde artikelen

Oude wijsheid over seks

Dominant of onderdanig seksueel gedrag

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Bezield seks- en liefdesleven

Gelijkwaardige sekspartners zijn