Preutsheid, seks en God

Preutsheid, seks en God

Preutsheid, seks en God

Wanneer je jouw eigen seksualiteit als heilig ziet en God niet buiten jezelf plaatst, is er geen behoefte meer aan preutsheid met betrekking tot seks. Preutsheid is een gevolg van angst. De schaamte en schuld dynamiek.

Waardoor je je niet vrij seksueel kunt bewegen en uiten. Omdat je denkt dat je iets fout doet en hierdoor niet goed genoeg bent. Terwijl je ten diepste een goddelijk wezen bent.

Preutsheid, seks en God

Seks is een natuurlijk verlangen naar verbinding, eenheid en heelheid. Iets wat vaak in het dagelijkse leven ontbreekt. Als je leeft vanuit de overleefstand en niet vanuit je natuurlijke staat van zijn.

Vanuit je natuurlijke staat van zijn voel jij je vrij en ben jij vrij. Vrij om te kiezen wat bij jou past. Je conformeert je niet aan bepaalde regels, verwachtingen en “normaal” gedrag.

Aangezien deze preutsheid niet natuurlijk is. Het is aangeleerd en ongezond gedrag. Je verbergen of klein houden om jezelf en vooral anderen geen ongemakkelijk gevoel te geven.

Omdat gevoelens van ongemak nog vaak geprojecteerd worden naar buiten in plaats van aangekeken en doorzien worden. Waardoor er angst ontstaat voor echte seksuele vrijheid. 

Preutsheid als norm ontstaat door macht en controle van buitenaf. Aangezien je seksualiteit zo krachtig is. Want je seksualiteit is de bron van jouw levensenergie. De verbinding met alles.

Door deze verbinding ben je niet meer te manipuleren. Omdat je voelt hoe jij wilt leven, liefhebben of seksen. Dat bepaalt niemand anders voor jou. Alleen jijzelf weet wat kloppend is.

Jouw seksualiteit geeft jou je kracht terug. De basis voor een vrij leven vanuit Liefde. Je seksualiteit echt belichamen zorgt voor zoveel meer dan geweldige seks. Het is levensveranderend.

In verbinding zijn. Dat is de enige weg naar een liefdevolle wereld, waar er geen noodzaak is voor controle en macht over anderen. En echte vrijheid geen utopie is maar werkelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit vieren mag echt

Heilige seksualiteit en de goddelijke heelheid

Seksuele onwetendheid

Luisteren naar je seksualiteit

Heilige tempel van de vrouw