Seks is niet om te begrijpen, maar om te voelen

Seks is niet om te begrijpen, maar om te voelen

Seks begrijpen

Seks valt niet te begrijpen, je moet het voelen. Bewustwording en inzichten kunnen je zeker verder helpen, maar uiteindelijk gaat het om wat je voelt. Of niet voelt. Seks in een bepaald hokje stoppen van hoe jij denkt dat het hoort en dus moet, is funest voor je seksleven. De energie kan dan niet meer optimaal stromen.

Te veel regels, te veel verwachtingen en te veel teleurstellingen. Allemaal vanuit je hoofd. Volg je gevoel en je zal zien waar het je naar toe leidt. Foute seks bestaat niet zolang jij jouw hart volgt. Het is een expressie van de Liefde in jezelf. De Liefde die je bent. Soms verlang je naar wilde seks en soms naar rustige.

Of wat dan ook. Afwisseling is natuurlijk. Je bent een onderdeel van de natuur. De levensenergie stroomt dan. Niets is hetzelfde en seks al helemaal niet als het vanuit je hart is. Zodra jij je hart opent voor jezelf, de ander en je seksualiteit zal je seksleven niet meer saai zijn. Verlangens ontstaan als vanzelf. Vanuit je ziel.

Je hoeft deze alleen maar te volgen. Geen beperkingen over wat goed of fout is. Maar puur een verbinding vanuit Liefde met een ander. Deze energie geeft je een gevoel van ontspannenheid, levendigheid, tevredenheid en veiligheid. De seks is dan geen verplichting, wederdienst of iets op je to-do lijstje. Maar seks vanuit volledige acceptatie van jezelf en de ander.

Seks begrijpen

Je hebt seks omdat je er naar verlangt. Vanuit de Liefde in jezelf. Waardoor je ervan kan genieten en er plezier aan beleeft. Het is een intieme ontmoeting met jezelf en je partner. De diepst mogelijke ontmoeting. Je geeft jezelf letterlijk als figuurlijk helemaal bloot. Niets kan meer verborgen blijven. Je wilt jezelf uiten op je eigen unieke manier. Tenzij jij je (onbewust) afsluit van en voor jezelf. En hierdoor ook voor de ander.

Zodat je geen verbinding met jezelf kan maken en dus ook niet met de ander. Aangezien die een spiegel is van jou. Seks gaat om voelen. Alles in jezelf. Dit kun je niet vanuit je hoofd doen. En analyseren heeft geen zin. Dan blokkeer je juist. De emoties moeten juist kunnen stromen. Zonder er een (ego) verhaal om heen te maken. Om de verbinding met jezelf en de ander te kunnen voelen. Door echt aanwezig te zijn. Samen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele gevoelens negeren is ongezond

Seksuele taboes doorbreken doe je vanuit je hart

Seks willen hebben of je eigen seksualiteit delen

Gesloten seksualiteit en een identiteitscrisis

Hemelse seks, ook jij kunt dit ervaren