Seks chakra disbalans en heling

Seks chakra disbalans en heling

Seks chakra

Je seks chakra is je tweede chakra. Dit is het energiecentrum van je seksualiteit, emoties en creativiteit. Wat staat voor plezier. Wanneer dit chakra uit balans is, merk je dit aan je emoties en de manier waarop je met je seksualiteit om gaat. Je ervaart geen (seksueel) plezier. Ook is je creativiteit geblokkeerd. Wat verbonden is met je unieke en persoonlijke missie hier op aarde.

Geen plezier ervaren is een signaal dat je geen zuivere verbinding met jezelf hebt. Het is een signaal dat je seksuele als emotionele heling nodig hebt, zodat de levensenergie in jezelf weer krachtig gaat stromen. En je jouw creativiteit vrij laat. Waardoor je zin hebt in het leven en weer plezier ervaart.

Seks chakra

Want wanneer je seks chakra in balans is, ben je in staat om verbinding met jezelf, anderen en het leven zelf te maken. Bij een disbalans is dit niet het geval. Meestal komt dit doordat je vasthoudt aan hoe je denkt dat jij je seksueel en emotioneel hoort te gedragen. Waardoor je jezelf niet kunt zijn en uiten. En jezelf zijn en uiten is juist wat jouw bijdrage hier op aarde is.

Doordat je volgens de overtuigingen van anderen leeft, leef je niet echt. En straal je niet de Liefde die je bent uit. Omdat deze overtuigingen niet passen bij wie je werkelijk bent. Deze seksuele en emotionele overtuigingen zijn dan niet in lijn met jouw ware zelf ofwel je ziel. Want vaak zijn ze gebaseerd op angst en niet op Liefde.

En hierdoor negeer je jouw emoties, creativiteit en seksualiteit en heb je niet het (seks)leven wat je wilt of wat bij jou past. Jouw gewonde ego ofwel jouw overlevingsmechanisme van vroeger neemt het over. Waardoor je niet meer in verbinding bent met je ware zelf. En leeft vanuit de overleefstand.

Heb je een verbinding met veel blokkades dan zie je dit terug in je seksleven, liefdesleven en in je dagelijkse leven. Heb je een zuivere verbinding met jezelf, waardoor de seksuele Liefde, creativiteit en emoties stromen, dan straal je Liefde uit in alles wat je doet. En naar iedereen. Puur omdat je Liefde bent en hiermee in verbinding bent. Meer is hiervoor niet nodig.

Gerelateerde artikelen

Seksuele balans herstellen is belangrijk

Levenslust en passie ontstaan in je tweede chakra

Sacraal chakra staat voor plezier in het leven

Jezelf seksueel afsluiten is het leven buitensluiten

Verbinding voelen dankzij je seksualiteit