Seksuele communicatie is meer dan woorden

Seksuele communicatie is meer dan woorden

Seksuele communicatie

Je lichaam spreekt vaak duidelijker dan woorden kunnen overbrengen. Echter wanneer je niet naar je lichaam luistert, dan mis je de wijsheid die je lichaam je te vertellen heeft.

Hierdoor gaat het vaak ook mis met de seksuele communicatie. Vanuit je hoofd denken wat je lichaam seksueel wil en niet naar je lichaam zelf luisteren staat garant voor miscommunicatie.

Seksuele communicatie

En dan is het al helemaal lastig om dit te communiceren naar je partner. Je lichaam spreekt zijn of haar eigen taal. De taal van energie. Zoals emoties en fysieke sensaties. Deze zijn voelbaar via je lichaam.

Het zijn de signalen. Door deze te negeren zal de seks een onvervullende ervaring zijn. Aangezien je dan seks hebt vanuit je hoofd en je lichaam niet hoort.

Praten over seks met je partner is ook verstandig. Maar is wel vaak vanuit het ego. Jij of de ander wil zich dan graag gezien of gehoord worden en zichzelf bevestigd zien.

Het is veel belangrijker om te communiceren vanuit Liefde. Door eerst naar jezelf te luisteren en jezelf te zien. Jezelf de bevestiging te geven die je nodig hebt. Zodat je Liefde gaat uitstralen.

Je seksuele ervaring is namelijk altijd afhankelijk van de seksuele verbinding met jezelf. Is deze verbinding bezaaid met obstakels dan zie je die terug tijdens de seks.

Door deze obstakels kunt je niet de stroom van Liefde volgen. Want hiervoor moet je deze eerst opruimen. Zodat de stroom van Liefde je naar onvergetelijke momenten brengt.

Want door het volledig samensmelten met de Liefde volg je je hart, je verlangens en je intuïtie. Alles valt dan samen. Seksuele communicatie met je partner gaat dan ook veel makkelijker.

Dus niet alleen via woorden, maar via de energie. Je voelt dan de energie door je lichaam stromen en welke richting je op wil. Je lichaam laat je weten waar je naar verlangt vanuit de heelheid in jezelf.

Dit laten zien en voelen aan je partner via je lichaam en vanuit Liefde geeft al voldoening op zich. Het enige wat je partner hoeft te doen is dit te ontvangen vanuit een open hart.

Zodat de Liefde kan stromen. En dan ontstaat er een intieme seksuele verbinding tussen elkaar. Waarin vertrouwen, openheid en eerlijkheid de basis is.

Gerelateerde artikelen

Emotionele gezondheid en seksuele gezondheid

Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal

Emotionele pijn verdoven door middel van seks

Liefde uiten via seks

Sekspartner energetisch loslaten is ook emotioneel loskomen