Seksuele misverstanden in je relatie

Seksuele misverstanden in je relatie

Seksuele misverstanden

Seksuele misverstanden ontstaan heel makkelijk in je relatie wanneer je uitgaat van bepaalde aannames. Omdat je bepaalde dingen gelooft die niet voor jou waar hoeven te zijn, maar je hier wel naar gaat handelen. Door deze op jezelf of de ander te projecteren. Waardoor je jezelf of de ander in een hokje stopt.

Zodat je jouw eigen vrijheid of die van een ander inperkt. Terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Want hoe meer je open staat voor de verschillende mogelijke waarheden over seks, hoe meer je van seks kunt gaan genieten. Wat jij normaal vindt hoeft helemaal niet normaal te zijn. Zodat je het kunt veranderen als je dat wilt.

Seksuele misverstanden

De manier waarop je seks hebt is namelijk gebaseerd op wat je denkt te weten over seks. Maar het beeld wat je van seks hebt hoeft niet het juiste beeld te zijn. Jouw beeld is maar één waarheid van alle waarheden die er zijn. Zo heeft niet elke vrouw minder zin in seks. Of wilt niet elke man alleen seks om de seks.

En zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken die je misschien gelooft, maar niet op jou van toepassing zijn. Want uiteindelijk kies je zelf wat voor jou van toepassing is. Wil jij de vrouw zijn die minder zin in seks heeft of wil jij de man zijn die alleen seks om de seks heeft?

Of kies je ervoor om voor jezelf te bepalen of dit voor jou geldt? Om vanuit je hart te voelen wie je bent en wat bij je past. Los van alle oordelen over mannelijkheid of vrouwelijkheid tijdens de seks. Jij bent uniek. Wees jezelf tijdens de seks. Praat over seks en kies een matchende partner waarmee de seks geweldig is.

Omdat seks zoveel meer is dan het fysieke. Het heeft een grote invloed op je relatie, je gezondheid en de kwaliteit van je leven. Omdat je seksualiteit je levenskracht is. Passie en plezier waardoor je echt zin in het leven ervaart. Met diepe en intieme verbindingen. Wat je leven juist die extra voldoening geeft.

Gerelateerde artikelen

Seksuele waarheid is altijd persoonlijk

Seksuele wijsheid ontstaat door uit te proberen

Seksdrive is afhankelijk van je overtuigingen

Seksuele misvattingen zijn altijd vanuit angst

In gesprek over seks (blijven) met je partner