Een seksuele obsessie komt steeds vaker voor. Want je leeft in een maatschappij waar angst momenteel nog overheerst. Zeker met betrekking tot seks. De beelden en verhalen kloppen niet met de werkelijkheid.
Aan de ene kant krijg je beelden te zien van hoe seks zou moeten zijn. En aan de andere kant leer je jouw seksualiteit te negeren. Dit zorgt voor veel verwarring. Waardoor je in een tweestrijd terecht kan komen.
Een obsessie ontstaat wanneer je naar seks verlangt en het tegelijkertijd ook afkeurt. Je gaat dan met jezelf in gevecht. Iets wat verboden is door jezelf of anderen, zal altijd jouw aandacht trekken. En je keurt iets af wanneer angst de basis is.
Deze angst voor je verlangen is de oorzaak van een ongezonde seksuele obsessie. Je verstand en gevoel liggen dan niet in lijn met elkaar. Je gevoel zegt wat je eigenlijk wilt en je verstand zegt dan dat je het niet mag willen.
Seksuele obsessie
Zodra je (onbewust) denkt dat iets fout is, onderdruk je al jouw seksuele gevoelens. Maar seksualiteit hoort nu eenmaal bij het menszijn. Zodra je angst voor jouw seksuele verlangens hebt, zal seks een obsessie worden.
Wat zich kan gaan uiten in vaak aan seks denken of doen. Want seks is tegenwoordig binnen handbereik. Hier hoef je bijna geen moeite voor te doen. Waardoor de verleiding extra groot is.
Zodat je de controle makkelijk kunt verliezen. Hoewel vaak aan seks denken of vaak seks hebben eigenlijk helemaal niet verkeerd is. Is het bij een seksuele obsessie vanuit angst ontstaan. Waardoor het vaak naderhand niet goed voelt.
Het is niet bevredigend. En er onstaan vaak schuldgevoelens of schaaamte. Net als bij een seksverslaving. Alleen heeft een seksverslaving vaak niets met seks te maken. En een obsessie heeft dat juist wel.
Gerelateerde artikelen
Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks
Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning
Seksuele spanning is niet wat het lijkt
Seksbeleving is afhankelijk van je verhaal
Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen