Seksuele uitdagingen zijn er om aan te gaan

Seksuele uitdagingen zijn er om aan te gaan

Seksuele uitdagingen

Seksuele uitdagingen zijn de hemelpoorten van het leven. Elke keer als je de uitdaging aangaat en de poort doorgaat ofwel de Liefde volgt, kom je aan de andere kant uit. En gaat je levensenergie krachtiger stromen. Je maakt de stap van angst naar Liefde. Door angst blijf je op dezelfde plaats staan en verzet je je (onbewust) tegen verandering. Door Liefde ga je voorbij je angst en ga je mee met de flow. Het leven zelf. Je volgt je verlangens, je ziel, het licht.

Seksuele uitdagingen

Deze uitdagingen zijn geschenken. Die je ook zo mag gaan zien. Want ze laten je zien waar je nog niet in staat bent om vanuit Liefde te kijken naar je seksuele verlangens. En er zijn genoeg uitdagingen. Zowel in een relatie als wanneer je alleenstaand bent. Iedereen heeft zijn of haar eigen pad met de bijbehorende seksuele uitdagingen.

Ervaar je geen seksuele uitdagingen dan weet je zo goed als zeker dat je het “verkeerde” pad loopt. Het pad van je ego waardoor je jouw verlangens onderdrukt en zo je ware zelf vermijdt of ontkent. Zodat je uit angst uitdagingen uit de weg gaat om jezelf zo veilig mogelijk te voelen. Om jezelf te beschermen tegen eventuele afwijzing en de emotionele pijn als gevolg.

Want zodra je het pad van je ziel gaat bewandelen wordt je uitgedaagd om je ego overtuigingen en onderdrukte emotionele pijn los te laten. Zodat je jezelf gaat helen. En je anders naar je jezelf en je leven gaat kijken. Dus ook naar je seksleven. En je ziel kan gaan schijnen. De Liefde die je bent. Door je verlangens te volgen, jezelf in de wereld te zetten. Je eigen plek in te nemen en te doen waar je hier voor bent gekomen. Jezelf te zijn en de Liefde die je bent uit te stralen.

Het pad van de Liefde geeft je de nodige seksuele uitdagingen. Omdat het een bewustwordingsproces is. En alles wat geen Liefde is komt naar boven om losgelaten te worden. Zodat je de verbinding met je ware zelf herstelt. Seks zonder het bewustzijn van de Liefde die je bent mist de mogelijkheid om de diepste en intiemste verbinding met jezelf en een ander te ervaren.

Seksuele verlangens negeren of onderdrukken is gebaseerd op angst. Zodat je veilig in je comfortzone kan blijven zitten. Vanuit je hoofd. Zodat je niet hoeft te voelen. En niet je eigen belemmeringen en onderdrukte pijn onder ogen hoeft te komen. Maar de tijd van angst is voorbij. Zodat de Liefde weer kan stromen in jezelf en naar anderen toe.

De afgescheidenheid die je in jezelf ervaart, als je geen zuivere verbinding met jezelf hebt, is een signaal. Een signaal dat de keuzes die je maakt niet passend zijn. Keuzes die niet een match zijn met je seksuele verlangens. Omdat je jezelf inhoudt of klein houdt om maar niet die confrontatie met jezelf (via een ander) aan te gaan.

Je geeft anderen de schuld en zit in je slachtoffer rol. Allemaal onbewuste smoesjes om maar niet de seksuele uitdagingen aan te gaan. Je vasthouden aan het verleden en waarom het allemaal niet mogelijk is. Dit hoeft niet zo te zijn. Door Liefde toe te laten in je leven, kun je andere keuzes gaan maken.

Gerelateerde artikelen

Seksuele strijd in jezelf is altijd zichtbaar in je relatie met anderen

Seksuele afgescheidenheid veroorzaakt een tweestrijd in jezelf

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Seksueel gedrag transformeren van angst naar Liefde

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst