Soloseks als beoefening van zelfliefde

Soloseks als beoefening van zelfliefde

Soloseks

Soloseks kun je om heel veel redenen willen doen. Maar zodra Liefde de basis is krijgt soloseks een andere betekenis. Waardoor de seksuele ervaring ook anders wordt. Het gaat dan niet meer om het (zo snel mogelijk) krijgen van een orgasme.

Soloseks

Soloseks gaat dan om het ervaren van de Liefde die je bent. Door je lichaam vanuit Liefde en met respect te behandelen. En alle aandacht te geven die je lichaam nodig heeft. Niet te gebruiken en niet je energie te verspillen. Waardoor je veel beter in staat bent om echt te genieten van soloseks.

En te genieten van alles wat er is. Je focus is dan niet op de toekomst gericht, maar in het nu. Zodat je voelt wat elke aanraking met jou doet, ook tijdens de soloseks. En dat je dat er laat zijn. Zonder het weg te drukken of op te reageren. Zodat je echt kunt gaan voelen.

Voelen is de poort naar verbinding met jezelf en met een ander. Een verbinding, zonder gevoel, vanuit je hoofd voelt leeg. Het heeft geen diepgang en creëert afstand. Het mist de intimiteit die mogelijk is als jij je lichaam en hart opent.

Het gaat tenslotte om jou. Wat jij in jezelf ervaart tijdens de soloseks. En door dit te accepteren maak je verbinding met jezelf. Hierdoor kun je het ook uiten zodat de energie in je lichaam blijft stromen of juist weer gaat stromen. Waardoor je een diep gevoel ervaart van de Liefde.

Dankzij deze Liefde kun je ook je seksualiteit helen. Waardoor je waanzinnige seks kunt gaan ervaren. Omdat je jouw angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen hebt losgelaten. Een voorwaarde om echt seksueel vrij en jezelf te kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Sexting voegt andere opties toe aan je seksleven

Seksuele voorkeuren zijn wegwijzers van je ziel

Zelfbevrediging is helemaal niet raar in een relatie

Jezelf seksueel ervaren via een ander is magisch

Seksspeeltjes gebruiken als liefdesaccesoires