Verlangens delen zonder behoeftigheid

Verlangens delen zonder behoeftigheid

Verlangens delen

Je (seksuele) verlangens delen zonder iets van de ander te willen is mogelijk. Je deelt dan je eigen verlangens vanuit Liefde en overvloed in jezelf. En hierdoor voel jij je ontspannen en tevreden ongeacht de reactie van de ander op jouw (seksuele) verlangens. Waardoor de ander vrij is. 

Wanneer je (seksuele) verlangens (of eigenlijk behoeften) vanuit behoeftigheid zijn, is je energie lager of zwaarder dan wanneer dit niet het geval is. Deze lagere of zwaardere energie is voelbaar als spanning en ontevredenheid. Want je bent afhankelijk van de reactie van de ander.

Je bent hierdoor niet vrij. Reageert de ander positief op je (seksuele) verlangens dan ben je blij en zo niet dan voel jij je afgewezen. Terwijl jouw gevoel van afwijzing vanuit een gebrek aan eigenwaarde komt. En niets met de ander te maken heeft. Maar met je eigen pijn en wonden.

(Seksuele) verlangens delen

(Seksuele) verlangens delen zonder behoeftigheid geeft ruimte in jezelf als aan de ander. Het is een verzoek tot verbinding en de ander kan hierop ingaan of niet. Zonder gevolgen voor de Liefde tussen elkaar. De Liefde kan blijven stromen. Maar alleen als de Liefde onvoorwaardelijk is.

Zodra de ander jouw behoeftigheid voelt, kan die ander zich gebruikt voelen als diegene niet in staat is om nee te zeggen. Behoeftigheid kan zich uiten als manipulatie en kan samen gaan met fysiek geweld. Waardoor de ander voelt geen keuze te hebben.

Je (seksuele) verlangens delen vanuit Liefde laat de ander altijd vrij. Er is dan sprake van respect voor en acceptatie van de keuze van de ander. Jouw gedachten en gevoelens over de reactie van de ander is jouw eigen verantwoordelijkheid. Het is niet de schuld van de ander.

Gerelateerde artikelen

Jezelf seksueel heropvoeden en bevrijden

Praten over seksuele gevoelens zonder angst

Nee zeggen tegen seks die niet bij je past

Respect en vrijheid in je seksuele relatie

Volgen van je verlangens brengt je in beweging