Ademhaling en seksueel genot

Ademhaling en seksueel genot

Ademhaling en seksueel genot

Jouw ademhaling en seksueel genot staan niet los van elkaar. Want een rustige en diepe ademhaling laat jouw lichaam ontspannen. En hierdoor sta je open voor lichamelijke aanraking en het ervaren van genot.

Waardoor de seks intenser zal aanvoelen. Juist tijdens de seks is een rustige en diepe ademhaling aan te bevelen. Omdat door de lichamelijke beweging en seksuele opwinding je hartslag en ademhaling sneller gaat.

Ademhaling en seksueel genot

Wanneer je echter een rustige en diepe ademhaling hebt tijdens de seks zal je langer kunnen genieten van de seks. Omdat je jouw seksuele energie kan laten stromen door je hele lichaam. En niet ophoopt in je geslacht.  

Maar zodra je ademhaling onregelmatig en snel is, ervaart je lichaam stress. Waardoor een ontlading via een orgasme vaak al binnen een paar minuten nodig is. Vanwege een teveel aan onbeheersbare seksuele energie. 

Aangezien je lichaam niet in staat is om zich te ontspannen tijdens de seks. De ontspanning komt pas na de ontlading via een orgasme. Al is het eigenlijk vaak geen ontspanning, maar een lichamelijke uitputting. 

Ontspannen seks geeft namelijk energie. In slaap vallen na de seks is een teken van energieverspilling en een disbalans. Net als na het orgasme geen zin meer in seks hebben omdat je jouw seksuele energie verspilt hebt.

Een orgasme vanuit ontspanning en een rustige diepe ademhaling ofwel zonder interne dwang en drang, zorgt voor een andere beleving van seksueel genot. Seksueel genot wat zich verspreidt door je hele lichaam.

Het verspillen van seksuele energie via een orgasme hoeft niet. Het kan anders. Seks is meer dan alleen voor de voortplanting. Het is een intiem samenzijn wat niet om orgasmes draait. Maar om het uiten van de Liefde die je bent.

Tenminste wanneer jouw ego wonden niet in de weg staan. En seks een manier is om echt verbinding te maken. Zodat seksueel genot en een orgasme geen streven is. Maar een gevolg van de stromende Liefde en seksuele energie.

Gerelateerde artikelen

Spirituele verbinding met je seksualiteit

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Erectieproblemen, penetratie- en prestatiedrang

Seks als kunst zien werkt bevrijdend

Gezonde seksualiteit uit zich op een natuurlijke wijze