Gebrek aan Liefde ervaren

Gebrek aan Liefde ervaren

Gebrek aan Liefde ervaren

Het gebrek aan Liefde zorgt vaak voor ongezonde spanning tussen jou en je partner. Wat weer invloed heeft op je seksleven. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je levensenergie niet optimaal kan stromen. En je niet jezelf kunt zijn.

Want je blokkeert emoties in jezelf. Die anders vrij geuit hadden kunnen worden. Maar nu vastzitten in je lichaam. En je de Liefde die je bent niet kunt ervaren, hoewel het altijd aanwezig is, doordat je niet aanwezig bent in je eigen lichaam.

Gebrek aan Liefde

Je lichaam speelt juist tijdens de seks een grote rol om de Liefde te laten stromen. Maar een lichaam wat onder spanning staat, is niet ontvankelijk voor seks. Terwijl seks ook wel gebruikt wordt ter afleiding van het gebrek aan Liefde.

Je hoopt dan ontspanning te ervaren via de seks en het orgasme. Maar neemt genoegen met seks die niet intiem of verbindend is. Het gaat je vooral om de ontlading om er toch een goed gevoel aan over te houden. Al is het voor korte duur.

Omdat je lichaam vol met spanning zit, is dit niet via tien minuten seks met een orgasme los te laten. Je bouwt zelfs meer spanning op dan dat je tijdens het orgasme los kunt laten. Hoe intens het ook voelt door de ontlading van spanning.

Alleen de opgebouwde spanning in je geslacht komt tot ontlading. Aangezien de rest van je lichaam niet echt meedoet. Dit is vluchtgedrag vanuit een overheersende mannelijke energie. En kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen.

Vanuit de overheersende vrouwelijke energie is het weigeren van seks vaak het vluchtgedrag. Twee manieren om niet het gebrek aan Liefde te hoeven ervaren in je relatie. Zodat je toch de relatie in stand kunt houden. Vaak uit angst voor confrontatie.

Echter zonder Liefde zal er geen verbinding en intimiteit zijn. Terwijl dit belangrijk is. Het geeft je leven namelijk meer vreugde, diepgang en betekenis. Want door verbinding ervaar je jezelf, de Liefde die je bent, via je lichaam, hart, geest en ziel.

Gerelateerde artikelen

Intimiteit en verbinding

Emotionele armoede in je relatie

Intimiteit zonder seks

Liefdesrelatie en seksualiteit prioriteit geven

Liefdesleven zonder je seksualiteit