Geen seks willen vanuit Liefde

Geen seks willen vanuit Liefde

Geen seks willen

Dit komt waarschijnlijk minder vaak voor dan geen seks willen vanuit angst. Omdat angst nog vaak de basis is van seks. Er zijn nog veel misverstanden over het omarmen van je eigen seksualiteit. Waardoor dit niet gemakkelijk is. En je geen vrijheid ervaart om je seksueel te uiten.

Geen seks willen

Wanneer je geen seks wilt kan dit ook vanuit Liefde zijn.  Het is dan een bewuste keuze. Bijvoorbeeld omdat iemand geen match is ook al voel je wel Liefde voor die persoon. Of je hebt wel zin in seks, maar je voelt twijfel of een nee van de ander.

Het kan ook zo zijn dat je geen seks wilt omdat dit voor beiden beter voelt op dat moment. Er hoeft dan geen sprake te zijn van seksuele blokkades of geen zin. Maar een dieper liggend gevoel dat een andere keer beter is. Zonder er een verhaal omheen te hangen waarom.

Want dat verhaal is niet van belang. Geen seks vanuit angst bevat juist wel verhalen die je laten geloven dat geen seks beter is. Terwijl je niet naar je gevoel luistert. Maar je aan bepaalde regels houdt vanwege de bestaande oordelen over seks. Of bang bent.

Wanneer er sprake is van geen seks vanuit Liefde stroomt de seksuele energie in jezelf. Je hebt niets geblokkeerd. Je beseft alleen dat deze energie kan blijven stromen zonder seks te hebben. Er is nog steeds een seksuele verbinding met jezelf als met je partner.

Zodat wanneer het wel goed voelt om seks te hebben dit geen probleem is. Waardoor de seks intiem en verbindend is. En je jouw seksuele verlangens kunt uiten waardoor je weet dat je hetzelfde wilt. Vanuit vrijheid en vrijwillgheid.

Gerelateerde artikelen

Intieme en verbindende seks

Geen tijd voor seks is een keuze met gevolgen

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks

Gelukkig seks- en liefdesleven

Bewust worden van Liefde en angst