Ongeduld door het gebrek aan vertrouwen

Ongeduld door het gebrek aan vertrouwen

Ongeduld door het gebrek aan vertrouwen

Wanneer je door het gebrek aan vertrouwen behoefte aan controle hebt, ervaar je vaak ongeduld wanneer gewenste resultaten uitblijven. Aangezien je gevoelens van de resultaten afhangen. Vanwege de leegte in jezelf.

Ongeduld door het gebrek aan vertrouwen

Vertrouwen is de basis voor geduldigheid. Want door te vertrouwen kun je ontspannen in het moment. En je overgeven aan wat er is en wil ontstaan. Het maakt dan niet uit wat er wel of niet in de toekomst gebeurt.

Je bent hierdoor niet afhankelijk van resultaten en is er geen reden om ongeduldig te zijn. Je ongeduld door het gebrek aan vertrouwen geeft je relatie en de seks een onbewuste negatieve energie. Die steeds aanwezig is.

En dit bepaalt voor een deel je gedrag. Het doen neemt de overhand. Omdat je liever niet wilt voelen. Waardoor er steeds iets moet gebeuren om een gevoel van veiligheid te ervaren door het gebrek aan vertrouwen en je ongeduld.

Je relatie is een aaneenschakeling van pogingen om je gebrek aan vertrouwen te verbergen. Maar je ongeduld verraad je. Door je drang naar doen, willen presteren en resultaten. Omdat je niet echt aanwezig kunt zijn bij jezelf.

Zowel je relatie als de seks dient dan onbewust als vlucht van jezelf. Net als dat het gebrek aan vertrouwen ook vaak onbewust is. Het is namelijk je overlevingsstrategie. Je weet niet beter omdat je je altijd zo gedragen hebt.

Je gedrag is een manier om te compenseren wat je mist. En wat je mist gaat altijd over de verbinding met jezelf. Want alleen vanuit deze basis kun je echte verbinding met je partner maken. Zodat je relatie als de seks intiem is.

Gerelateerde artikelen

Kiezen voor de “veilige” partner

De Liefde verwaarlozen in je relatie

Frustratie in je seksleven opgeven

Emotionele armoede in je relatie

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks