Seksualiteit als helingsmechanisme

Seksualiteit als helingsmechanisme

Seksualiteit als helingsmechanisme

Wanneer de verbinding met je eigen seksualiteit zuiver is, gaat je seksualiteit als helingsmechanisme dienen. Want je levensenergie stroomt hierdoor krachtig, zodat er een energetische schoonmaak plaats vindt.

Seksualiteit als helingsmechanisme

Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Je gevoelscentrum opent zich. Zodat je lichaam alles kunt gaan voelen. Alle opgeslagen gevoelens. Als ook je verlangens, passie en creativiteit. Ofwel het leven zelf.

Het leven stroomt door je heen. Hoe pijnlijk, slecht of saai het ook voelt. Je ervaart eerst wie je denkt te zijn. Waardoor er ruimte ontstaat voor de Liefde die je werkelijk bent. Zodat je de ware essentie van jezelf ervaart.

Hierbij hoort ook je seksualiteit. Waardoor je jouw verlangens kan accepteren als tot uiting brengen. Je seksualiteit negeren vanuit religieuze, spirituele of andere overtuigingen, doet je vaak meer kwaad dan goed.

Want het is een onmisbaar onderdeel van een stabiele basis in je leven. Het aardse van je lichaam en alle ervaringen hoef je niet te overstijgen. Je menselijkheid als ook je seksualiteit ontkennen is niet gezond.

Het brengt juist veel ellende met zich mee. Je lichaam verdient net zoveel aandacht als je hart, geest en ziel. Zodat je de verbondenheid van alles om je heen als de heelheid en eenheid in jezelf gaat herkennen als Liefde.

Echter, deze Liefde is niet voorwaardelijk of gebaseerd op je ego. Maar het gaat over wie je werkelijk bent en wat resoneert. Zonder iets af te wijzen in jezelf. Zodat je bewust kunt kiezen voor een leven vanuit Liefde.

Liefde zijn, het vrouwelijke in jezelf, en Liefde uiten, het mannelijke in jezelf, worden dan één. Je lichaam, hart, geest en ziel smelten samen. En je voelt de Liefde voor jezelf, iedereen en het leven als één geheel.

Gerelateerde artikelen

Liefdesleven zonder je seksualiteit

Gelukkig zijn met je seksleven

Ongezonde relaties en seks

Spirituele essentie van je seksualiteit

Afdalen naar je hart en seksualiteit