Te veel mannelijke energie tijdens de seks

Te veel mannelijke energie tijdens de seks

Te veel mannelijke energie tijdens de seks

Hoewel je niet te veel mannelijke energie kunt hebben, lijkt dit wel zo wanneer je de vrouwelijke energie onderdrukt. En zodra jij of je partner dit doet, ontstaat er een disbalans. De seksuele aantrekkingskracht is hierdoor minder of niet meer voelbaar.

Te veel mannelijke energie

Seksuele aantrekkingskracht is het spel van de mannelijke en vrouwelijke energie. Belangrijk is dan ook dat je eerst in jezelf de mannelijke als vrouwelijke energie omarmt. Je kunt dan de Liefde die je bent uiten en de Liefde die je partner uit ontvangen.

Zodra je de vrouwelijke energie onderdrukt in jezelf en vanuit de mannelijke energie seks met je partner hebt, zal dit op een ongezonde manier gebeuren. Doordat je niet kunt ontvangen, uit je jezelf op een dwingende manier. Die geen ruimte overlaat voor je partner.

Je partner moet aan jouw eisen voldoen. Anders voel jij je onbewust niet veilig. Je wllt controle over hoe vaak, wanneer en hoe de seks zal verlopen. Aangezien je niet weet hoe je met onzekerheid om moet gaan. Je durft niet geraakt te worden. Je bent afstandelijk.

Verbinding maken tijdens de seks lukt niet goed. Je aandacht is vooral actiegericht. Gevoelens worden voornamelijk genegeerd. Aanwezig zijn vind je lastig. Ook je partner echt zien, doe je niet. Je bent resultaatgericht en de meeste signalen worden niet opgemerkt.

Je duwt je partner onbewust in een ondergeschikte rol. Waardoor je partner er niet werkelijk toe doet. Het gaat tenslotte vooral om jou. Te veel vanuit de mannelijke energie seks hebben, is schadelijk voor jezelf als je partner. Want het is seks vanuit de overleefstand.

Het mist Liefde, verbinding en intimiteit. Ook blokkeert overleefstand seks je levensenergie en levenslust. Om vanuit een gezonde dynamiek seks met je partner te kunnen hebben, is de balans tussen de mannelijke als vrouwelijke energie in jezelf nodig.

Gerelateerde artikelen

Te veel vrouwelijke energie tijdens de seks

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Seks vanuit je overlevingsmechanisme

Seks- en liefdesleven afstemmen op het Universum

Seksueel schadelijk gedrag voorkomen