Verliefdheid, drama en het ego

Verliefdheid, drama en het ego

Verliefdheid, drama en het ego

Zowel verliefdheid als drama zijn op het ego gebaseerd. Verliefdheid ontstaat wanneer het ego gevoed wordt. En drama ontstaat wanneer het ego niet gevoed wordt. Tenminste wanneer je nog vanuit de overleefstand leeft.

Waardoor je niet bewust bent van je ego omdat je je hier nog mee identificeert. Dit betekent vaak dat je emotioneel afhankelijk en behoeftig bent. Doordat angst en tekort onbewust nog een belangrijke rol in je leven spelen.   

En zodra je nog emotioneel afhankelijk en behoeftig bent, krijgt je ego een enorme boost wanneer dit gestreeld wordt met mooie woorden of gewenst gedrag van een ander. Waardoor je jezelf (ineens) goed genoeg voelt.

Verliefdheid, drama en het ego

Terwijl je nog steeds de liefdevolle basis in jezelf mist. Deze wordt alleen tijdelijk even bedekt door de ander. Maar wordt meteen weer voelbaar zodra de verliefdheid over is. Waardoor het drama begint. Aangezien je hunkert naar goedkeuring.

En bevestiging van de ander. Dit innerlijke gevecht of drama kun je binnen houden om de lieve vrede te bewaren. Maar het kan ook geprojecteerd worden op de ander. Zodat het drama zichtbaar wordt. Wat jij voelt is dan de schuld van de ander.

Volgens jouw ego. Alleen deze visie helpt je niet verder om de Liefde te ervaren waar je zo naar verlangt. Hiervoor mag je naar jezelf gaan kijken. Zodat je los kunt komen van alle drama en kunt gaan ervaren dat jij Liefde bent.

Deze Liefde is altijd in jou aanwezig. En is niet afhankelijk van iets buiten jezelf of iemand anders. Het is de onvoorwaardelijke Liefde die van binnenuit naar buiten stroomt. Het maakt dan niet uit wat de ander wel of niet doet.

Alleen het ego maakt hier een drama van. Terwijl jij de Liefde kan blijven voelen wanneer je jouw ego doorziet. Tijdens de seks is dit enorm bevrijdend. Je kan jezelf zijn en de ander vrij laten om ook zichzelf te zijn. Geen geduw en getrek uit angst.

Maar pure Liefde die kan stromen tussen elkaar. Je voelt je verliefd omdat alles er mag en kan zijn. Terwijl het niet meer je ego is, maar je ziel die de Liefde uit op de eigen en unieke manier voor geweldige seks.

Gerelateerde artikelen

Verliefdheid en seks

Verliefdheid gaat niet over in Liefde

Liefde of verliefdheid tijdens de seks is een groot verschil

Emotionele drama’s blokkeren je seksualiteit

Verslaafd aan emotionele drama’s