Verslaafd aan emotionele drama’s

Verslaafd aan emotionele drama’s

Verslaafd

Wanneer je (nog) verslaafd bent aan emotionele drama’s, ervaar je regelmatig pijn en lijden. Doordat je onbewust meer waarde hecht aan je ego dan aan je ziel. Je komt hierdoor steeds in dezelfde soort situatie terecht. Omdat je niet naar je eigen aandeel hierin kijkt.

En wanneer iemand niet meegaat in je emotionele drama’s, voel jij je niet gezien, gehoord en begrepen. Wat het drama nog groter maakt. Je hebt namelijk voeding van je ego en emotionele drama’s nodig. Je voelt je tekort gedaan door de ander of een situatie. 

Waardoor je makkelijk in de slachtofferrol vervalt. Je betrekt veel op jezelf. En je ervaart een diep en vaak onbewust ik ben niet goed genoeg gevoel. Wat je projecteert op de ander. Terwijl het gedrag van de ander niets met jou te maken heeft.

Verslaafd

Wat je ervaart is wat je geloofd over jezelf. En wat je denkt dat er aan de hand is. Maar wat er werkelijk aan de hand is, is je eigen manier van kijken. En wanneer je dit gaat doorzien, lost het drama op. Echter de confrontatie met jezelf voelt erg ongemakkelijk. 

Je geeft liever iemand anders de schuld van hoe jij je voelt. Je rechtvaardigt je slachtoffergevoel door naar de ander te wijzen. Maar je laat je emoties ook niet echt toe. Je houdt zelfs je emoties vast, zodat je deze steeds weer kunt oproepen om je gelijk te bewijzen.

Je emoties creëren geen drama. De verhalen die je eraan hangt echter wel. Terwijl je eigenlijk alleen maar Liefde wilt ervaren. De Liefde van anderen. Zodat je gevoel van niet genoeg zijn verdwijnt. En je eindelijk uit je slachtofferrol en verslaafde gedrag kunt stappen.

Je wacht op een redding van buitenaf. Want je hebt zo de behoefte aan gezien, gehoord en begrepen te worden. Wat niet mogelijk is als je door de ogen van angst en tekort blijft kijken. Omdat je hierdoor een gebrek ziet in de ander.

Vanwege je eigen gebrek aan het zien van de waarde van jezelf. Waardoor het gebrek van de ander jou het gevoel geeft van niet genoeg zijn. Als bewijs van je eigen gedachten over jezelf. Door je eigen gedachten hou je dit in stand.

Om hiervan los te komen, dien je de confrontatie met jezelf aan te gaan. Hoe angstig dit ook lijkt. Zodat je oude patronen kunt gaan doorbreken en jezelf bevrijden van je eigen ego gedachten. En je seks- als liefdesleven heelt voor het ervaren van echte intimiteit en verbinding.

Gerelateerde artikelen

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Is het Liefde en hou je van mij?

Heilige relaties draaien om bewustwording

Van ego bevestiging naar Liefde

Perfecte minnaar of minnares willen zijn