Voelen en verbinding

Voelen en verbinding

Voelen en verbinding

Kun jij echt voelen of denk je te voelen? Voelen en verbinding staan niet los van elkaar. Want verbinding is voelen. Maar echt voelen blijkt nog niet zo makkelijk. En wordt vaak vermeden. Echter zonder te voelen leef je zonder verbinding.

Eenzaam, afgesloten en oppervlakkig. Gericht op materie of bevestiging om de leegte op te vullen in jezelf. Terwijl je denkt te voelen, voel je niet werkelijk wat er in jou aanwezig is en gevoeld mag worden. Aangezien je vooral in je hoofd aanwezig bent.

Voelen en verbinding

Maar voelen gebeurt in je lichaam. Je emoties, passie en je verlangens voel je in je lichaam. Je lichaam is jouw voertuig hier op aarde. En mag je goed onderhouden. Niet alleen de buitenkant. De binnenkant heeft ook jouw aandacht nodig. 

Want hier speelt zich jouw leven af. Je denkt misschien dat jouw leven zich buiten jezelf afspeelt. Echter de buitenwereld is een afspiegeling van je eigen binnenwereld, je gevoel. Deze verbinding bepaalt wat jij ziet en ervaart in de buitenwereld.

En wanneer je nog niet goed kunt voelen, is diepe verbinding met anderen ook erg lastig. Het is dan een getrek en geduw om te krijgen wat je wilt. Of een afstandelijke relatie. Waardoor je geen intimiteit ervaart. En leeft op de automatische piloot.

De automatische piloot zet alle gevoelens uit. En heel af en toe, op afwijkende momenten, komt er iets van gevoel vrij. Afhankelijk van welk gevoel wordt dit zo snel mogelijk de kop in gedrukt of probeer je het vast te houden via je gedachten.

Terwijl je de verbinding in beide gevallen verbroken hebt. Om echt te kunnen voelen is aanwezigheid nodig. En met alle afleiding is dit een hele kunst. Je gedachten nemen dan je gevoel over. Zodat je jezelf niet meer ervaart. Maar een concept over jezelf.

Dit heeft natuurlijk een groot gevolg voor elke relatie die je aangaat. Het worden overeenkomsten zonder gevoel. Want daar is geen ruimte voor. Elk gevoel wordt geprojecteerd op de ander. Het lijkt dan dat je wel voelt, maar echt voelen is het niet.

Je geeft het namelijk geen kans om gevoeld te worden. En het in je lichaam blijft zitten. Totdat je de tijd neemt om het wel echt te voelen en het los te laten. Waardoor je de verbinding met jezelf herstelt en diepe verbinding met anderen kunt aangaan.

Wat ook je seksleven zal veranderen van saai en afstandelijk naar verbindend en intiem. Aangezien seks vanuit Liefde draait om gevoel. Emoties, passie en verlangens vrij laten stromen. Want je seksualiteit is hier onlosmakelijk mee verbonden.

Gerelateerde artikelen

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Voelen en in verbinding blijven

Seksuele verbinding vanuit Liefde is onmisbaar

Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven

(Niet) ont-wikkelde seksualiteit