Voelen en in verbinding blijven

Voelen en in verbinding blijven

Voelen

Voelen en in verbinding blijven is intimiteit. Maar dit is vaak erg moeilijk. Want voelen kan ongemakkelijk zijn. Maar wanneer je alles in jezelf durft te voelen, voel je de éénheid en heelheid.

Voelen

Echt voelen gaat niet alleen over je emoties en fysieke sensaties. Het gaat ook over je verlangens en intuïtie. Evenals de Liefde. En de energieën om je heen. Want alles is energie. 

Zodra je niet voelt, verlaat je jezelf. En kun je geen verbinding met anderen maken. Maar doordat je vaak vanuit de overleefstand leeft, leef je vanuit je hoofd en niet vanuit je gevoel.

Hier is dan ook meestal geen tijd en ruimte voor. Terwijl juist voelen de basis is. Want het is de communicatie met je lichaam, hart, geest en ziel. Hierin zit jouw eigen wijsheid.

Alles wat je nodig hebt om een leven te leiden wat bij jou past. Zoals je werk, je relaties en de seks. Je hoeft niets uit de weg te gaan. Maar je kiest wel bewust op basis van je gevoel.

Jij bepaalt hoe jouw (seks-en liefdes)leven eruit ziet. Tenminste wanneer je je niet laat afleiden van je gevoel. En denkt het beter te weten. Terwijl je alle signalen in jezelf negeert.

Wanneer de energie in jezelf kan stromen voel je je fysiek, emotioneel en mentaal gezond. Wanneer je energie niet kan stromen ontstaat er fysieke, emotionele en mentale symptomen. 

Het beter weten ontstaat vanuit je hoofd over hoe jij zou moeten leven op basis van een bepaalde standaard. Zodat jij je goed genoeg voelt ten opzichte van de buitenwereld.

Terwijl je daar nooit kunt halen wat je nodig denkt te hebben. Omdat het al in jou aanwezig is. Zoals Liefde, geluk en voldoening. Dit is niet afhankelijk van iets of iemand anders.

Door te voelen kun je in verbinding blijven met jezelf en hierdoor ook met anderen vanuit een bewuste en open aanwezigheid en Liefde. Zodat er diepe intimiteit kan ontstaan.

Gerelateerde artikelen

Misverstanden over intimiteit

Natuurlijke staat van zijn

Uit verbinding zijn of je zielspad lopen

Verlangens volgen is liefdevol

Ego masker van jezelf en je partner doorzien