Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

"</p

Je seksuele zelf is gewond als je blokkades ervaart met betrekking tot seks en je eigen seksualiteit. Waardoor je jouw seksualiteit niet durft te laten zien en uiten. Omdat je niet een liefdevolle verbinding met je eigen seksualiteit hebt. Zoals bijna iedereen.

Kijk maar om je heen. Dan zie je dat seks nog steeds een taboe is. De angst voor (afwijkende) seks is duidelijk aanwezig. Veel van wat je ziet is onrealistisch. Het is gebaseerd op een ideaalbeeld. Waarbij de uniekheid van ieder mens genegeerd wordt.

Seksuele zelf

Je seksuele zelf kan gewond of gezond zijn. Het gaat over de manier waarop je met jouw seksualiteit omgaat. Je gezonde seksuele zelf is in lijn met je ziel. Met de Liefde die je bent. En je gewonde seksuele zelf is je identificatie met je gedachten vanuit angst.

Waardoor je aan bepaalde ideaalbeelden wilt voldoen. Het maakt niet uit welke. En hierdoor raak je de verbinding met je seksualiteit kwijt. Toch kan dit een gevoel van veiligheid geven. Omdat je ware zelf zijn te riskant voelt. Voor jezelf kiezen voelt egoïstisch.

Zeker wanneer je nog beperkende overtuigingen hebt over wat Liefde is. En je Liefde afhankelijk is van iets of iemand buiten jezelf. Maar zodra je voelt wat Liefde werkelijk is, hoe onvoorwaardelijk en altijd aanwezig, kun je vanuit deze Liefde handelen.

Zodat je jouw seksuele wonden zelf gaat helen. Waardoor je jezelf seksueel kunt zijn en uiten. En je kunt kiezen voor een seksleven wat bij je past. Uniek zoals jij bent omdat je je ziel volgt. Op basis van je verlangens. Deze verlangens zijn niet fout.

Het is jouw manier om de Liefde die je bent te uiten. Waardoor je kunt kiezen voor een seksleven wat bij je past. Want je handelt vanuit echte Liefde. Zodat je seksuele energie krachtig kan stromen voor een geweldig seks-en liefdes leven met diepe intimiteit.

Er zijn 3 types van het gewonde seksuele zelf. Namelijk het angstige, behoeftige en het vermijdende. Je gezonde seksuele zelf is hetzelfde als je ware seksuele zelf. En je ware is in lijn met je ware zelf ofwel de onvoorwaardelijk Liefde in jezelf.

Wanneer je een gezond seksueel zelf hebt, ervaar je seksuele ontspannenheid, levendigheid, tevredenheid, veiligheid, vrijheid, helderheid en heelheid in jezelf. Door de verbinding met deze Liefde. Waardoor je jezelf seksueel durft te zijn en te uiten.

En de seks buitengewoon lekker, plezierige, bewust en bovenzintuiglijke seks is. Evenals schaamtevrije, magische en ultiem samensmeltende seks. Aangezien dit een natuurlijk gevolg is van een gezonde seksualiteit.

Gerelateerde informatie

Seksualiteit is de bron van jouw levensenergie

Seksuele verbinding vanuit Liefde is onmisbaar

Onvoorwaardelijke Liefde als basis

Seksueel ontwaken is belangrijk

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief